Karhun uudet naapurit

img_0814

Ihastuimme lasten kanssa kirjailija Ciara Floodiin hänen mahtavan Täydellinen eväsretki -kirjansa kautta. Syksyn kirjamessuilla silmiini osui Floodin aiempi teos Karhun uudet naapurit (Mäkelä, 2015) ja pakkohan se oli hankkia itselle. Emmekä todellakaan joutuneet pettymään tämän kirjan seurassa!

img_0815

Sillä Karhun uudet naapurit on viihdyttävä ja hauskannäköinen kirja koko perheen makuun. Kirjassa karhun naapuriin muuttaa uudet asukkaat, kanit, joilla on yhtenään asiaa karhulle. Olisiko kirjoja, hunajaa, apua polttopuiden pilkkomiseen? Ei, ei ja ei.  Karhu ei tahdo tulla häirityksi eikä halua jakaa omastaan. Kanit jättävät lopulta karhun rauhaan, kunnes eräänä päivänä oveen koputetaan taas. Puput eivät tällä kertaa tahdo mitään karhulta, vaan ovat jättäneet tälle hunajakakkua, polttopuita, kirjan ja kivan kirjeen. Karhu nauttii korin antimista, mutta illalla ei tulekaan uni. Karhu huomaa olevansa yksinäinen, ensimmäistä kertaa elämässään. Niinpä se vastaa hyvään hyvällä, lataa kelkan täyteen kaikkea, mitä kanit ovat toivoneet, ja siitä alkaa hieno ystävyys.

img_0818

Kroonisen univelkaisena ihmisenä (ja äitinä…) tunnistan itsessäni äkeän ja epäsosiaalisen karhun, jonka hermot eivät meinaa aina kestää pienten, vikkelien olentojen tempauksia. Samalla sydämeni heltyy lannistumattoman hyväntuulisten, epäitsekkäiden pupujen vaiheista.

img_0816

Karhun ovimattokin sen sanoo: Suksi kuuseen.

Tämän kirjan seurassa on hyvä ottaa lasten kanssa puheeksi itsekkyys ja sen seuraukset. Tuleeko sellainen onnelliseksi, joka pitää kaiken omistamansa vain itsellään? Voisiko suurempi onni seurata siitä, että jakaisi muillekin omastaan?

img_0817

Kuvitusjälki on hienoa. Eläimillä on mainiot ilmeet, joihin aikuisenkin on helppo samastua. Kuvissa on nokkelia yksityiskohtia ja hauskoja tilanteita. Tätä kirjaa katselee todella mielellään!

img_0820

Lapsemme pökräävät naurusta aina tämän kuvan kohdalla.

Karhun uudet naapurit
Teksti ja kuvitus: Ciara Flood
Kustantaja: Mäkelä, 2015
Mistä: omasta hyllystä

Advertisements

2 thoughts on “Karhun uudet naapurit

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s