Talo kulman takana

img_0773

Elääkö jonkun muun viisivuotias tyttö, no, sisätilavaihetta? Meidän esikoisellamme on nyt äärimmäisen vahvasti menossa kausi, jossa kaikissa leikeissä on taloja, majoja ja muita sisätiloja. Varmaan juuri siitä syystä lapsi myös rakastui päätä pahkaa Jenni Erkintalon ja Réka Királyn Talo kulman takana -kirjaan (Etana, 2016).

img_0775

Eppu muuttaa uuteen taloon, jossa myös hänen isoäitinsä asuu. Eppu lähtee yksin tutkimusretkelle taloon ja koputtelee kaikille oville.

Ovien takaa paljastuu hyvin erilaisia perheitä, yksinäisiä ihmisiä ja isoja perheitä, mummopareja ja äkäisiä setiä. Seikkailtuaan talossa sydämensä kyllyydestä Eppu palaa mummolaan, jossa mummo peittelee lapsen nukkumaan ja kertoo sadun talosta kulman takana.

img_0777

Kuten sanottu, kirjan tarina vetoaa viisivuotiaaseemme. Tämä on paras kirja, hän sanoo silmät loistaen ja jää aina yksin selaamaan kirjaa vielä pitkästi yhteisen lukemisen jälkeen. Luulen, että mainittujen sisätilojen lisäksi lasta kiinnostaa seikkailu, yksinäinen tutkimusretki. Koskaan ei tiedä, mitä ovien takaa paljastuu – ehkä jotain pelottavaakin?

img_0776

Omasta mielestäni kirjan tarina on pikkaisen ohut, eihän se lopulta sisällä juuri muuta kuin kuljeskelemista ja tutkimista. Jäin tätä oikein pohtimaan. Ehkä kirjasta puuttuu kasvun tai muutoksen elementti, joka on kaikessa fiktiossa se tärkeä osanen?

Muutoin minäkin kyllä pidän Talosta kulman takana. Ovien takana kulkemisessa ja ovien availussa on vähän kuin joulukalenterin tunnelmaa! Mukana on hauskoja nimiä ja lapsia kutkuttavia räkä- ja peppujuttuja.

Kertokaa minulle, mikä minulle tulee mieleen tästä kuvasta? Joku kirja lapsuudestani? Vai joku Marika Maijalan kuvitus? Auttakaa!

Kertokaa minulle, mikä minulle tulee mieleen tästä kuvasta? Joku kirja lapsuudestani? Vai joku Marika Maijalan kuvitus? Auttakaa!

Ja kirjan kuvitus on tietenkin hieno, niin kuin näissä Etana Editionsin kirjoissa kautta linjan. Viimeistään trendikäs neonoranssi tehosteväri (“äiti, tää kirja on samanvärinen kuin sun lenkkarit”) tekee kirjasta hipsterimäisen tyylikkään. Pidän myös siitä, miten Eppu on nimeltään ja ulkonäöltään sopivan sukupuoleton, joten häneen on sekä tyttöjen että poikien helppo samastua.

img_0780

Talo kulman takana
Teksti ja kuvitus: Jenni Erkintalo ja Réka Király
Kustantaja: Etana Editions, 2016
Mistä: kirjastosta

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s