Kirja lapsille, joiden on vaikea odottaa: Nyt heti!

img_0558

Tracey Corderoyn ja Tim Warnesin pienestä Aaro-sarvikuonosta kertova kirjasarja on ehtinyt jo neljänteen osaansa. Nyt heti! (Mäkelä, 2016) on oivallista luettavaa kaikille malttamattomille lapsille (siis kaikille tuntemilleni lapsille) ja heidän vanhemmilleen.

img_0559

Aaro tahtoo kaiken kivan nyt heti, eikä malta millään odottaa, vaikkei nyt heti aina toimikaan. Eräänä päivänä äiti kertoo kivoja uutisia: perhe lähtee lomalle – mutta vasta viikon päästä. Aaron on vaikea odottaa, mutta onneksi vanhemmat auttavat kaikin keinoin. Mutta voi, lähtöajan viimein koittaessa Aaron rakas tiikeri on hukassa. Koneeseen on pakko ehtiä, vaikkei pehmoa löydykään. Mitenhän siinä mahtaakaan käydä?

img_0560

Aaro tuo mieleen kuopuksemme, joka on mestari sanomaan pontevasti heti ja kurtistamaan samalla kulmiaan. Sellaista se lapsen elämä on: ajan kulumisesta ei ole kummoistakaan käsitystä, mutta halu saada tahtomansa on suuri. Tämä kirja on yksi hyvä työkalu lapsen impulsiivisuuden ja tahtomisen harjoitteluun.  Monella on niissä taidoissa harjoittelemista vielä aikuisenakin. Ainakin minulla. Ja selvästi miehellänikin, joka tarttui tähän kirjaan jo ennen kuin lapset olivat tulleet kotiin.

Sillä Aarosta kertovat kirjat ovat olleet ihan koko perheen suosikkeja meillä jo pitkään. Yksinkertaiset ja lempeän huumorintajuiset kirjat uppoavat niin uhmaikäiseen kuin vanhempiinkin, ja kyllä viisivuotiaskin tulee mielellään kerran tai viisi mukaan kuuntelemaan näitä . Hän osaakin jo taitavasti pohtia kirjan herättämiä kysymyksiä: miksi odottaminen on niin vaikeaa? Miksi pitäisi kuitenkin malttaa mielensä?

Sarjan edelliset osat olivat ehkä tarinaltaan hiukan jäntevämpiä ja täyteläisempiä kuin tämä Nyt heti, joka ei ihan kutkuta yhtä paljon kuin samojen tekijöiden Miksi?-, Ei!– ja Lisää!-kirjat. Silti se on varsin mukava kirja kasvavan lapsen arkielämän haasteista, joka kannattaa kyllä jokaisessa pikkulapsiperheessä lukea vaikka ennen lomamatkaa tai joulua, tai ennen mitä tahansa muuta kivaa tapahtumaa, jota on niin tavattoman vaikea odottaa.

img_0561

Samasta aihepiiristä, malttamattomuudesta, kertoo myös Steve Antonyn tänä vuonna ilmestynyt Herra Panda leipoo, jonka äärellä olemmekin lasten kanssa keskustelleet näistä samoista kysymyksistä. Myös se kannattaa napata vaikka kirjastosta matkaan.

img_0563

Nyt heti!
Teksti: Tracey Corderoy
Kuvitus: Tim Warnes
Kustantaja: Mäkelä, 2016
Mistä: arvostelukappale kustantajalta

Save

Save

Advertisements

One thought on “Kirja lapsille, joiden on vaikea odottaa: Nyt heti!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s