Lastenkirjavinkkejä kirjamessuille

kirja_vaaka_cmyk

Kuva: Messukeskus.

Helsingin kirjamessut lähestyvät! Tätä on kyllä odotettu!

Tärkeintä messuilla ovat tietenkin kirjaostokset. Meillä on hyllyssä aika hyvin parilta viime vuodelta ne lastenkirjat, jotka haluammekin omistaa, mutta minulle messut ovat mahtava mahdollisuus päästä käsiksi sellaisiin hiukan vanhempiin kirjoihin, joita ei kirjakaupan hyllystä löydy.

Mäkelän osastolla aion ainakin katsoa, olisiko siellä Sharon Renttan Päivä eläinten... -sarjaa myynnissä. (Päivä eläinten paloasemalla, työmaalla…) Sarjan osat ovat meillä kestolainassa kirjastosta ja olisi hauska, että niitä löytyisi enemmän ihan omasta hyllystäkin. Kariston osastolla taas oli ainakin viime vuonna Anneli Kannon ja Noora Katon Viisi villiä Virtasta -sarjan vanhempia osia sopuhintaan. Meiltä puuttuu hyllystä Vilma Virtanen ja uimataito, joka on aihepiiriltään viisivuotiaallemme hyvin ajankohtainen. Kirjailija Anneli Kanto on muuten suununtaina klo 10.30 Tarina-lavalla puhumassa sarjan tuoreimmasta osasta, Perttu Virtanen ja varkaus -kirjasta sekä Kulkurikaksikko-kirjastaan.

Odotan myös kovasti löytäväni messuilta äänikirjoja alehintaan. Lapsemme ovat nyt viime aikoina kuunnelleet joka ilta sängyssä jotain äänikirjaa – tämä sen jälkeen, kun ralli kirjahyllylle ja takaisin sänkyyn oli kiihtynyt niin kovaksi, että sängyissä ja niiden ympärillä oli tusinoittain kirjoja ennen nukahtamista. Äänikirjat ovat kuitenkin sen verran kalliita, että yleensä lainaamme niitä kirjastosta, eikä meillä ole omana kuin muutamia. Nyt messuilla on isoilla kustantajilla ja kirjakaupoilla kaikki kirjat -20 % tai -25 %, mikä laskee äänikirjan hintaa aika mukavasti.

Messuilta tykkään etsiskellä myös kivempia väritys- ja puuhakirjoja – jotain vaihtelua perus-Disney-hahmoihin.  Ainakin Mimmi Lehmä- ja Viiru ja Pesonen -värityskirjat olisivat lapsille mieleen. Suosittelen myös kaikkia hankkimaan Prinsessavärityskirjan (postaukseni siitä voit lukea täältä) jonka tiimoilta messuilla järjestetään sunnuntaina klo 14.30 alkaen Prinsessajuhlat. Luvassa on ainakin prinsessaväritystä ja -kampauksia sekä kruunutyöpaja.

Messujen toinen suuri lasten tapahtuma on keppihevostyöpaja (la klo 15-17) jossa saa opastusta keppareiden tekemiseen (oma villasukka mukaan!) ja pääsee seuraamaan kepparikisoja. Meillä keppariasia on nyt hyvinkin ajankohtainen, kun varsinkin kolmivuotias poikani on rakastunut aihetta käsittelevään tuoreeseen Siiri ja Heppa Huoleton -kirjaan.

Muuta mielenkiintoista, lasten- ja nuortenkirja-aiheista asiaa messuilla:

*Torstaina klo 11 keskustellaan Minna Canth -lavalla Roald Dahlin merkityksestä lastenkirjallisuudelle.

*Ja vähän sen jälkeen, 12.30, järjestetään Tarina-lavalla Ella ja kaverit -konsertti.

*Kaikkien uutta Harry Potteria odottavien iloksi kääntäjä Jaana Kapari-Jatta kertoo paluustaan Potterien maailmaan to klo 18. Kapari-Jatta on paikalla myös perjantaina keskustelemassa Pottereista tubettaja Mansikkkan kanssa klo 14.

*Joko kaikki ovat ehtineet katsomaan uuden Kanelia kainaloon, Tatu ja Patu -leffan? Tatu ja Patu -kirjailijat Aino Havukainen ja Sami Toivonen tulevat la klo 11 Minna Canth -lavalle kertomaan, miten suosikkikirjat taipuvat elokuvaksi.

*Lauantaina järjestetään Pikku Papun orkesterin konsertti kello 12 Tarina-lavalla.

*Mielenkiintoinen on varmasti myös la klo 16 järjestettävä tuokio, jossa kirjailija Veera Salmi haastattelee tuotantoonsa perehtyneitä lapsia ja nuoria. Hauskaa, että puheenvuoro kirjoista annetaan välillä lukijoille!

*Tuotteliaat kirjailijasiskokset Tiina ja Sinikka Nopola ovat kustantajan haastateltavina sunnuntaina klo 12 Minna Canth -lavalla.

Save

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s