Ei dinoa ruokapöytään

Processed with Snapseed.

Meillä asuu kaksi hyvin, hyvin vilkasta lasta, joilla kierrokset sen kun kiihtyvät illan tullen. Siksi(kin) tykkään lukea kirjoja, joissa käsitellään iltarutiineja ja nukkumaanmenoa. Gareth Edwardsin ja Guy Parker-Reesin Ei dinoa ruokapöytään (Mäkelä 2016) käsittelee juuri tätä aihepiiriä hauskalla tavalla.

Processed with Snapseed.

Ei dinoa ruokapöytään käy läpi iltarutiinit hassujen varoitusten kautta. Ethän koskaan tuo dinoa syömään? Sillä on kurjat tavat ja hurjat leuat, joilla se haukkaa vaikka ruokapöydän. Varo myös haita! Jos taas lainaat sille hammasharjaasi, se saattaa haukata pääsi irti, ja biisoni taas kaappaa koko sänkysi, jos päästät sen illalla viereesi. Loppujen lopuksi, nappaa vain uninalle kainaloon ja käy sukkelasti sänkyyn, niin kaikki sujuu hyvin.

Processed with Snapseed.

Kirja on mukavalla tavalla pöhkö ja saa lapsemme nauramaan ääneen. Tämä on kolmivuotiaamme tämänhetkinen suosikkikirja, jonka olemme tänäänkin sairaspäivänä lukeneet neljään kertaan. Kirja on kuulemma pelottava – mutta ilmeisesti juuri sopivissa määrin, kun lapsi tuo sen yhä uudestaan luettavaksi.

Kirjan opetus? Hoida iltarutiinit vitkastelematta, ota vain yksi unikaveri kainaloon ja käy nätisti nukkumaan. Meillä on vielä harjoittelemista tässä yhden unikaverin politiikassa, sillä lapset hipsivät valojen sammuttamisen jälkeen aina haalimaan pehmoja (ja autoja ja junia) sängyt täyteen.

img_0023-1

Ei dinoa ruokapöytään sopii hyvin iltasaduksi silloin, kun lapset eivät ole valmiiksi aivan iltavilleinä eivätkä siis ota liikaa kierroksia tällaisesta hupsusta tarinasta. Tai sitten sen jälkeen kannattaa lukea joku rauhallisempi stoori, kuten Chris Haughtonin tuore Unen aika, josta kirjoitinkin juuri postauksen.

Processed with Snapseed.

Ei dinoa ruokapöytään (alk. Never Ask a Dinosaur to Dinner)
Teksti: Garteh Edwards (suom. Raija Rintamäki)
Kuvitus: Guy Parker-Rees
Kustantaja: Kustannus-Mäkelä, 2016
Mistä: arvostelukappale kustantajalta

Save

Save

Save

Advertisements

2 thoughts on “Ei dinoa ruokapöytään

  1. Viikonloppuna tyhjensin kymmenkunta kirjaa, pikkulegoa ja jopa vauvanuken sängyn lastensängyistä! Että semmottii :).
    Tämä taitaa löytyä kirjastolainoistamme, joten pitääpä lukea :)!

    Like

    • Ah, nukensänky sängyssä! Meillä toissailtana kuopus ynisi ja pyöri sängyssään nukahtamisen jälkeen. Kun menin katsomaan, löysin hänen altaan neljä kirjaa, veturin ja Salama MacQueenin, sieltä peiton alta jemmasta.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s