Unen aika

Processed with Snapseed.

Nyt oli kuulkaa odotukset korkealla! Chris Haughton yksi kaikkein suurimpia lastenkirjailijasuosikkejani – hänen kirjansa Ihan hukassa oli ensimmäinen kirja, jonka ostin vielä syntymättömälle esikoiselleni – ja uusi kirja Haughtonilla on minulle odotettu tapaus. Lasten Keskus on juuri julkaissut Haughtonin Unen aika -kirjan, joka näyttää jo kannen perusteella olevan yhtä hienon näköinen kuin kirjailijan aiemmatkin teokset.

Processed with Snapseed.

Aurinko laskee metsässä ja kaikkia eläimiä alkaa nukuttaa. Hiiriä, jäniksiä, kauriita, jopa Muhkeaa Karhua väsyttää makoisasti. Mutta ei Pikku Karhua, joka tuntee olonsa ihan pirteäksi ja etsii leikkikaveria. Väsyttää, sanovat kaikki muut, eivätkä lähde mukaan leikkiin. Pian Pikku Karhukin huomaa, että sitäkin väsyttää. Se saa vanhemmaltaan ison hyvänyönpusun ja on pian unessa, kuten koko metsän väki.

Tämä on minusta ihana kirja. Sen jälkeen kun olen toipunut siitä, että tämä ei ollutkaan mikään vitsikäs tarina. Eläimet ovat aivan yhtä graafisen tyylikkäitä mutta syötävän suloisia kuin Chris Haughtonin edellisissäkin teoksissa (täältä löydät postaukseni ihanasta Voi sinua, Sulo -kirjasta).

Kuvissa nähdään vahvan värisiä, hienoja pintoja ja pelkistettyjä kuvia. Ah! Näitä kuvia todella katselee ilokseen. Jos nyt joutaa katselemaan, sillä kirjaa lukiessa alkaa aivan armottomasti väsyttää – jokaisella sivulla eläimet haukottelevat ja huokailevat, hoh-hoijaa…. Luen kirjaa lapsille itsekin aina oikein dramaattisesti haukotellen ja venytellen, ja huomaan sen triggeröivän aivoissani univaihteen päälle.

Processed with Snapseed.

Luemme kirjaa ensimmäistä kertaa niin, että odotan joka sivua kääntäessäni yllätystä. Olen tottunut Haughtonin kirjoissa leppoisaan huumoriin ja mahtaviin pieniin käänteisiin. Sellaista ei tällä kertaa ole tarjolla, vaan Unen aika on lempeä iltasatu nukkumaan menemisestä. Ja se siis todellakin toimii nukuttajana minun kohdallani! Lapsemme ovat sen sijaan niin paatuneita unen vastustajia, että heihin kirjalla ei ole ainakaan ensimmäisillä lukukerroilla ollut vaikutusta.

Processed with Snapseed.

Bleue Sininen keskitie -blogista kertoo omassa postauksessaan samasta kirjasta, että heillä tätä luetaan viimeisenä kirjana ennen nukkumaanmenoa, viimeisenä hitaana. Hyvä idea, sillä meillä ainakaan tämä ei ole riittänyt ainoaksi iltasaduksi. Suunnitelmissani onkin seuraavan kerran lukea joku pidempi ja ehkä vähän vauhdikkaampi kirja ensin ja sitten rauhoittua tämän ääreen.

Processed with Snapseed.

Unen aika (alk. Goodnight Everyone)
Teksti ja kuvitus: Chris Haughton (suom. Tuula Korolainen)
Kustantaja: Lasten Keskus, 2016
Mistä: arvostelukappale kustantajalta

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Advertisements

2 thoughts on “Unen aika

  1. Pingback: Ei dinoa ruokapöytään | Lastenkirjapino

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s