Soiva kirja: Peku ja rokkibändi

Processed with Snapseed.

Ihastuimme keväällä Magali Le Huchen Peku ja orkesteri -kirjaan, jonka ääninappeja painamalla pääsee kuuntelemaan erilaisia klassisia soittimia. (Lue postaukseni täältä.) Peku seikkailee jälleen, nyt rockmaailmassa, kirjassa Peku ja rokkibändi (Tammi, 2016). Tämä kirja toimii samalla periaatteella kuin edeltäjänsäkin, eli jokaisella sivulla on ääninappi tai pari, joita painamalla saa kuunnella kuvassa olevaa soitinta. Tällä kertaa tosiaan mukana on rock-instrumentteja.

Processed with Snapseed.

Peku-koira on matkustanut nyt Lontooseen, rock-musiikin kaupunkiin, koska hän rrrrakastaa rokkia. Peku kiertelee kaupungin kaduilla ja kaupoissa, kunnes päätyy studioon äänittämään musaa. Levy julkaistaan, ja julkkareissa on villi meno.

Processed with Snapseed.

Tämä kirja se sitten rokkaa! Lapset jorasivat kirjan seurassa ensimmäisellä lukukerralla niin, että koko sohva tärisi. Itse en ole kirjassa soivan rock’n’rollin suurin ystävä, mutta lapsiin musa vetoaa. Varsinkin kolmivuotiaamme on tämän kirjan jättimäinen fani. Hän hakee kirjan hyllystä lallattaen: “Soitan lokkiaaa” ja tunkee itsensä väkisin syliin kirja kainalossaan. Luetaan!

Processed with Snapseed.

Rokkia ääninapista.

Lontoo on suosikkikaupunkini maailmassa ja minusta on ihana kulkea sen kaduilla myös Pekun seurassa. Sivuilta voi bongata kuuluisia paikkoja ja brittiläisiä ilmiöitä, kuten kaksikerroksisen bussin ja punaisen puhelinkopin (vieläkö niitä jossain on?).

Processed with Snapseed.

Sivuilla on aikuisen iloksi muutakin tuttua, kuten mukaelmat Clashin ja Doorsin albumien kansista. Rupesi muuten heti soimaan päässä Clashin London Calling.

Tämä Peku-sarja on minusta oikein kiva lisä ääninappikirjoihin, jotka yleensä ovat suunnattuja aika pienille lukijoille. Peku-kirjat viihdyttävät (ja sivistävät) viisivuotiastakin, varmaan jopa eskari-ikäistäkin. Sarjan ensimmäinen kirja oli minusta aivan uskomattoman ihana, mutta tämä rokkibändikirja ei ehkä ihan yllä samaan. Vertaaminen on kyllä epäreilua, sillä tämäkin on oikein hauska, kivannäköinen ja hyvin toimiva kirja, jonka tänä vuonna varmasti pakkaan lahjapakettiin tuttujen lapsien synttäri- ja joululahjaksi.

Peku ja rokkibändi
Teksti ja kuvat: Magali Le Huche (suom. Katariina Heilala)
Kustantaja: Tammi, 2016
Mistä:arvostelukappale kustantajalta

Advertisements

2 thoughts on “Soiva kirja: Peku ja rokkibändi

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s