Meidän ja muiden kehot

IMG_9392

Meillä on nyt tultu siihen lasten kehitysvaiheeseen, että tietokirjat ovat alkaneet kiinnostaa. Hyvä niin, olen itsekin ihan innoissani! Meillä on luettu niin dinosauruksista kuin tunteista, ihmiskehosta kuin traktoreistakin.

Lasten Keskukselta on juuri ilmestynyt uusi ihmiskehoa käsittelevä Meidän ja muiden kehot -kirja, jota tutkimme lasten kanssa innokkaasti. Meillä oli hetki sitten kirjastosta lainassa samasta sarjasta Meidän ja muiden tunteet, joka oli lapsille kovasti mieleen ja jonka parissa tykkäsin itsekin pohtia tunteita.

IMG_9393Tämä Mary Hoffmanin ja Ros Asquithin Meidän ja muiden kehot on oikein mukava kirja ihmiskehosta, joka käsittelee monipuolisesti ihmisen kehollisuutta ja kaikenlaista muutakin asiaa liittyvää. Kirjassa käydään läpi elämä syntymästä kuolemaan, ja sillä välillä ehditään miettiä muun muassa perhemalleja, mustelmia ja kaksosia.

IMG_9394IMG_9395

Ja sukupuolta, mikä onkin aihe, jota jo tuore kolmivuotiaamme miettii aina ajoittain. Nykyaikaa on kirjassa se, että sukupuolta ei jaeta binaarisesti kahteen. “Jotkut eivät koe oloaan mukavaksi kehossa, jossa syntyivät, eikä jokainen solahda “poika” tai “tyttö” -muottiin.” Minä kyllä ilahduin tästä kohdasta! Tämä sosiaalisen sukupuolen asia koskettaa jo pieniä lapsia, ja on hyvä, että sitä kirjoissakin käsitellään.

IMG_9397Kirjan brittiläinen kuvitustyyli on minusta sen heikoin lenkki. En millään saa sytyttyä kirjan kuvitukseen, mutta se ajaa asiansa muuten oikein oivassa kirjassa.

Meidän ja muiden kehot
Teksti ja kuvitus: Mary Hoffman ja Ros Asquith (suom. Maisa Tonteri)
Kustantaja: Lasten Keskus, 2016
Mistä: arvostelukappale kustantajalta

Save

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s