Kaunis kuvakirja: Tuulen vuosi

Hanna Konola

Hanna Konola on designer ja kuvittaja, jonka tiesin entuudestaan varsinkin hänen Kaunisteelle suunnittelemiensa tekstiilien kautta. Kaunis Tuulen vuosi (Etana Editions, 2016) on hänen ensimmäinen kirjansa.

Tuulen vuosi esittelee kuukausi kerrallaan yhden vuoden kulun tuulen matkassa. Toukokuussa tuuli huiskii terälehtiä, kesäkuussa keinuttaa poutapilviä, joulukuussa se laittaa lumihiutaleet tanssimaan.

Tuulen vuosi 2

Tuulen vuosi on hyvin pelkistetty. Japanilaiset varmasti rakastavat tätä kirjaa! Tekstiä on hyvin vähän, lauseen verran jokaisella aukeamalla. Kuvissakaan ei paljon tapahdu, vaan ne ovat hyvin rauhallisia. Tämä on vähäeleisyydessään runollinen ja pelkistämisen taidossaan nerokas kirja.

Kirja herättelee ajattelemaan ja antaa tilaa katsojalle. Olisiko tämä enemmän aikuisten kirja kuin lasten? Ainakin se kutsuu hiljentymään seurassaan ja tutkimaan tuulen kulkua. Huom! Valmistaudu selittämään vaikeaita asioita, kuten mistä tuuli tulee. Varsinkin utelias nelivuotiaamme tahtoo tietää sen kaltaisia asioita hyvin tarkkaan, ja hyvä niin.

Hanna Konola 2

Tuulen vuosi on meillä täsmäluettavaa nyt hoidon taas alettua ja lomanloppusurun iskiessä. Kirjan kanssa voi käydä koko tulevaa vuotta läpi ja miettiä, mitä mukavaa se vielä tuokaan.

Tuulen vuosi

Tämä kaunis, taidokas kirja jatkaa Etanan hienojen kirjojen sarjaa, ja siinä onkin sopivasti sukunäköä kustantamon muiden pelkistettyjen, väriä ja viivaa hienosti käyttävien kirjojen kanssa. Hanna Konola on lastenkirjailijana ja -kuvittajana mukava uusi tuttavuus, jolta toivon näkeväni paljon lisää töitä.

Konolan hienoon jälkeen kannattaa käydä tutustumassa tarkemmin hänen kotisivuillaan. Itse ihastuin varsinkin hänen tyylikkäisiin palikoihinsa, joista kuva yllä.
Tuulen vuosi
Teksti ja kuvitus: Hanna Konola ja Etana Editions
Kustantaja: Etana Editions, 2016
Mistä: arvostelukappale kustantajalta

Save

Save

Save

Advertisements

4 thoughts on “Kaunis kuvakirja: Tuulen vuosi

 1. Mekin ollaan luettu nämä uutuudet kirjastosta (myös se tunnekirja siis). Kirjat on kuvitukseltaan hyvin designia ja sopivat varmasti kauniimpaankin kotiin. Meillä ei lapset kauheasti ymmärtäneet pelkistetyn kauneutta mutta näitä olisi mukava kokeilla jonkun vauvan tai taaperon kanssa 🙂 Joskaan en enää muista miten teksti siihen sopeutuisi. Toivoin itsekin ihastuvani näihin (vauvakirjaintoilijana) mutta vähän laimeaksi jäi kokemukseni.

  Like

  • Kiitos kommentistasi! Mä olen jotenkin niin wannabe-graafikko (vain taidot puuttuvat) että tahdon altistaa lapsiani kauniille, hienosti tehdyille kuvakirjoille, vaikka sisältö olisikin vähän vaikeampaa heille. Se on todella tärkeää myös oman mielenterveyteni kannalta, että saisin huuhdottua aivot kaikesta siitä prinsessa- ja autohutusta, jota väkisinkin luetaan suuria määriä ainakin meillä.

   Like

 2. Minäkin pidän tätä enemmän aikuisten kuin lasten kuvakirjana. Tämä on kaunis teos, mutta meidän nelivuotiaamme kuunteli kirjan kerran, eikä toivonut uusintaa. Hauska idea tuo, että tään kirjan avulla kävisi vuoden tulevat tapahtumat läpi.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s