Lisää vauhtia, Mimmi Lehmä!

IMG_9029Mimmi Lehmät ovat lastemme kestosuosikkeja. Lapset ottivat siis riemuiten vastaan sarjan uusimman kirjan Lisää vauhtia, Mimmi Lehmä (Mäkelä, 2016).

IMG_9030

Tässä kirjassa on jälleen ihana, lämmin kesä, niin kuin sarjan monissa muissakin  osissa. Mimmi Lehmä vilvoittelee rannassa ja uittaa lasten rantaan jättämiä veneitä. Varis kaipaa enemmän vauhtia ja kehittelee keinoa, jolla virittää veneestä kovempi menijä. Huonostihan siinä käy, niin kuin Varikselle usein muulloinkin.

IMG_9032

Varis ja Mimmi Lehmä ovat mainio pari. Verkkainen ja lempeä Mimmi käyttäytyy harkitsevammin ja aikuisemmin, kun Varis on impulsiivinen, itsekäs, kateellinen ja ärtyisä. Mimmi on valmis kokeilemaan kaikenlaista uutta, Varis käy helposti vastarintaan. Lopulta innostuttuaan se sitten virittelee toinen toistaan epäonnistuneempia keksintöjä. Mitä tutummaksi hahmot lapsille käyvät, sitä enemmän he osaavat odottaa Variksen tempauksia.

Kirja jatkaa Mimmi Lehmä -sarjan tasaista laatua. Ei se ehkä ole sarjan kaikkein paras kirja – suurin suosikkimme on Lehmä siivoaa kotinsa – mutta se on mukavaa, viihdyttävää luettavaa, jonka lapset tahtovat kuulla yhä uudestaan.

Kaikkineen tämä kirja on ollut oikein mukavaa kesälukemista tällaisena ei niin kauniina kesänä. Kirja varmasti kaivetaan hyllystä talven mittaan lukuisia kertoja lievittämään kesäikävää.

IMG_9033

Mikä Mimmi Lehmä -kirjoissa on parasta, lapset? Kun se Varis on niin hassu, lapset huutavat yhteen ääneen. Temput ovat kuulemma hyviä. Lapsemme ovat myös omaksuneet näistä kirjoista Voihan utare -hokeman, jota he muistavat toistaa mitä yllättävimmissä paikoissa, kovaan ääneen tietenkin. Tietämättömiä kuulijoita he valistavat, että se tarkoittaa että voihan tissi. Kyllä kirjallisuudella sitten on sivistävä vaikutus!

IMG_9034

Lisää vauhtia, Mimmi Lehmä!

Teksti: Jujja Wieslander
Kuvitus: Sven Nordqvist
Kustantaja: Kustannus-Mäkelä, 2016
Mistä: arvostelukappale kustantajalta

Save

Save

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s