Millainen minä?

IMG_9022

Suosikkipienkustantamoni Etana Editions on tehnyt sen taas ja julkaissut hienon näköisen pienen kirjan. Jenni Erkintalon Millainen minä? (Etana Edditions, 2016) on kaunis kirja, jonka seurassa lapsi voi harjoitella tunteita.

IMG_9023

Kirja esittelee muutamin viivoin piirrettynä erilaisia tunteita noloudesta ylpeyteen, iloon ja kiukkuun. Myös tekstiä on vain vähän. Teksti on minimalismissaankin maalailevaa, jopa poeettista: “Rento olo silittää sisintäni” tai “Yllätys hämmästyttää ilmeeni.”

Tunteiden tunnistaminen ja nimeäminen on tärkeä osa lapsen kasvua. Toisaalta tällaiset suuret ja selkeät kasvokuvat ovat jo pienen vauvankin mieleen, joten siltä kannalta Millainen minä? -kirja käy myös ensikirjaksi.

IMG_9025

Molemmat lapsemme (iältään 2 ja 4) ovat äärimmäisen kiinnostuneita tunteista tällä hetkellä. Nelivuotias osaa jo hyvin tunnistaa kuvista, miltä jostakusta mahtaa tuntea, kaksivuotias taas on innostunut etenkin osoittelemaan kuvia naurusta ja pelleilystä. Tämä kirja saa lapsemme kihertämään innosta. Etenkin uteliaisuutta ja ylpeyttä esittelevä aukeama saa äänekkään vastaanoton. Lapsille on myös tärkeää osoittaa kuvista, miltä tänään tuntuu. Viimeisimmällä lukukerralla esikoinen oli kuulemma iloinen kivasta päivästä ja surullinen, koska täti oli kylässä vain vähän aikaa. Hänen äitinsä taas tökkii kuvaa ylpeydestä ja kertoo olevansa äärimmäisen ylpeä siitä, että nelivuotias osaa eritellä tunteitaan noin hyvin.

IMG_9026

Jenni Erkintalon ihanat kuvat ovat simppeleitä ja nokkelia. Paljoa ei tarvita, että tunteiden koko kirjo saadaan esiteltyä – vain kaksi väriä ja muutama viiva kullakin sivulla. Kuvitus on herkullisen pelkistetty ja kaunis, niin kuin Etanan kirjoissa aina. Näitä voisi varata koko sarjan ihan sohvapöydän koristeeksi ja aikuisten iloksi.

IMG_9027

Millainen minä?

Teksti ja kuvitus: Jenni Erkintalo
Kustantaja: Etana Editions, 2016
Mistä: arvostelukappale kustantajalta

Save

Advertisements

2 thoughts on “Millainen minä?

  1. Olen kanssasi samaa mieltä, että nämä ovat niin kauniita kirjoja, että niistä voisi muodostaa sisustuselementin aikuiseenkin makuun. Sinun lapsesi osaa hienosti eritellä tunteitaan! Me luimme tätä ja ihan vain tunnistimme kuvan tunteita ilveillen yhdessä. Tässä voisi olla muuten takakannessa pieni peili, jsota sitten voisi katsoa, miltä itse näyttää esim. vihaisena tms.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s