Taskukokoisia värityskirjoja lapsille ja aikuisille

Yksi parhaista kesäselviytymisvinkeistäni on se, että mikä tahansa ravintola muuttuu lapsiystävälliseksi, kun kassista löytyy lapsille sopivan viihdyttäviä yllätyksiä. Nyt kun lapsemme ovat jo kaksi ja neljä, oikea aikuisruokailukin onnistuu useimmiten ilman, että vanhempien täytyisi koko ajan poukkoilla pöydästä lasten perässä. Löysin juuri kirppikseltä Oppi & Ilon puuhakortteja, jotka ovat yhtä hyvät kuin vanhemmatkin meillä olevat tehtäväkortit.

IMG_8866

Puuhakorttien lisäksi värittäminen on yksi parhaista ravintola- ja lentomatka-ajanvietteistä. Mirri Creative on julkaissut pokkarikokoisia värityskirjoja, jotka sujahtavat kätevästi taskuun tai pieneenkin laukkuun. Seurana meillä kulkevat lyhyet ja paksut Muumi-puukynät ja Tigerista ostetut lyhyet tussit.

IMG_8868
Sanna Pelliccionin Good hair Day -värityskirja kiehtoo minua ja tytärtä eniten, ja värittelemme sen kivannäköisiä kuvia yhdessä.
Mietin kohderyhmää; monet kuvista ovat niin yksityiskohtaisia, että eivät ihan sovi lapselle. Teinille? Aikuiselle? Ainakin hauskannäköiset hedelmät ja kasvo- ja kampauskuvat kutsuvat aikuista värittämään.

IMG_8831 IMG_8834

IMG_8867

Viivi Lehto-Peltomäen Random Things from Finland -kirja sisältää suomalaisia asioita, kuten nimestä voikin päätellä. Osa kuvista on selkeämmin värityskuvia, osa taas hyvinkin mustalla painettuja kuten pullaresepti.

IMG_8830
Kirjanen on hyvä ja hauska matkamuisto ulkomaiselle vieraalle mukaan annettavaksi tai tuliaiseksi Suomesta sopiva lahja. Se sopii myös lapsenkin kanssa tutustumisena suomalaisuuteen. Päiväkodin vasu-keskustelussa olen aina takellellut kohdassa, jossa kysytään miten vaalitte omaa kulttuuria lapsen kanssa. Öh, lukemalla suomenkielistä kirjallisuutta, käymällä saunassa ja syömällä makaronilaatikkoa, ja ja ja… Tällainen Suomi-teemainen kirja on hyvä pieni muistutus siitä, mitä on suomalaisuus ja suomalainen kulttuuri. Pullaa, karjalanpiirakoita ja kantarelleja. Saunomista, marjastusta ja peltomaisemaa.

IMG_8836IMG_8838

Sarjassa on julkaistu myös pyhimyskuvia sisältävä Holy Pictures -värityskirja ja prätkäaiheinen Kustom Sketches -kirja, joka sisälsi myös niin hurjia kuvia, että se päätyi kaksivuotiaamme sijaan hänen isälleen.

Kirjat ovat kustantajalta saatuja arvostelukappaleita.

Save

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s