Kotileikki: Lastenhuoneen neljä vuodenaikaa

Kotileikki

Rakastin lapsena Onneli ja Anneli -kirjoja aivan mielettömästi ja kuvittelin aina, millaista olisi asua Onnekin ja Annelin talossa. Juuri ilmestyneessä Pauliina Salmisen kauniissa Kotileikki-kirjassa (Atena, 2016) voi kuvitella olevansa juuri sellaisessa romanttisessa tyttöjen unelmamaailmassa, johon Onnelit ja Annelitkin sijoittuvat.

IMG_6890

Suoraan sanottuna pelkään näyttää Kotileikki-kirjaa nelivuotiaalle tyttärelleni. Olen varma, että hän tekee kirjan sisällöstä sellaisen toivelistan, jota en pysty koskaan toteuttamaan. Sillä tämä käsityökirja on täynnä toinen toistaan suloisempia tyttöjen ihanuuksia: Pitsiä ja tylliä, vaaleanpunaista ja nukenvaatteita. Pitsistä tehtyjä päivänvarjoja ja neulottuja pinkkejä teeastiastoja.

IMG_6894

Kirja on jaettu neljään osaan. Alkupuolella seikkaillaan kesäisellä pihalla ja kotona, loppupuolella lähdetään retkelle ja ollaan talvisemmissa tunnelmissa.

IMG_6892

Kuvat on otettu sopivan pelkistäen, turhaa imelyyttä väistellen. Niitä on ilo katsoa. Mallilapset ovat myös syötävän suloisia ja poseeraavat ihanasti kuvissa. Kuvista on riisuttu turha krumeluuri pois, mikä antaa tilaa pääosassa oleville käsitöille ja lapsille ja tosiaan tasoittaa pitsisen maailman marenkisuutta.

IMG_6891

Kotileikki-kirjan tyyli ei vastaa aikuista, pelkistettyä makuani, mutta luen sitä muistaen, millainen pikkutyttö olin itse kerran. Monet kirjan käsitöistä sopivat kyllä irrotettavaksi vähän rouheampaankin ympäristöön. Tämä huolella tehty, pikkutyttöjen maailmaa rakastava kirja on loistava lahjaidea esimerkiksi käsityötaitoiselle kaverille. Itse saatan hilata oman kappaleeni käsityötaitoiselle anopille katsottavaksi. Tilauslistalla voisi olla ainakin mollamaijat kummallekin lapselle, ja pitsikruunu tytölle, ja ja ja… Aika moni asia kirjassa onkin sitten lopulta minun makuuni.

Kotileikki. Lastenhuoneen neljä vuodenaikaa
Teksti: Pauliina Salminen
Kuvat: Annika Liinanki
Kustantaja: Atena, 2016
Mistä: arvostelukappale kustantajalta

Advertisements

2 thoughts on “Kotileikki: Lastenhuoneen neljä vuodenaikaa

  1. Tämä on niin kaunis kirja, että haluaisin tämän luettavaksi jo ihan sen visuaalisen ilmeen takia. Minä en ole käsityöihminen, eikä lapseni ole kiinnostunut prinsessaleikeistä, joten valitettavasti emme taida olla ihan kohderyhmää. 😉 Höh….

    Like

    • Minäkään en ole käsityöihmisiä, mutta minun lapseni kyllä on prinsessaihmisiä. Tätä kirjaa katselee kyllä ilokseen! Tämä kirjasta tekemäni postaus on myös saanut tykkäyksiä suomea puhumattomilta ihmisiltä, hyvä hyvä!

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s