Pää tyynyyn!

IMG_6357

Jory Johnin ja Benji Daviesin Pää tyynyyn! (Karisto, 2016) on pitkään odottamani uutuus. Rakastuin kuvittaja Benji Daviesin tyyliin jo hänen edellisen suomennetun kirjansa Toivo ja valas ilmestyessä, ja nimesinkin sen viime vuoden suosikikseni Blogistanian Kuopus -äänestyksessä.

IMG_6358

Pää tyynyyn kertoo naapuruksista Ankasta ja Karhusta. Karhu on väsyneempi kuin koskaan, Ankka taas ihan tikkana (hih) hereillä. Ankka tunkee väkisin Karhun luo, vaikka toinen on jo mennyt nukkumaan. “Minulla on tylsää! Leikitään!”

IMG_6359

Kerta toisensa jälkeen Ankka piinaa unisen Karhun hereille. Lopulta Karhu häätää raivostuneena Ankan tiehensä – ja huomaa itse olevansa aivan hereillä.

IMG_6361

Kirjan tarina vetoaa väsyneeseen vanhempaan. Ankka käyttäytyy juuri niin kuin sirkkusilmäiset lapsemmekin ja hilluu kun pitäisi nukkua. Kun iltavilli ankka palaa piinaamaan väsynyttä naapuriaan kerta toisensa jälkeen, pystyn todella samastumaan karhuun. Uskon tämän kirjan puhuttelevan muitakin lastensa väsyttämiä vanhempia. Se on ihanan huumorintajuinen, persoonallinen ja lämmin kertomus, jonka parissa on hyvä puhua lasten kanssa illalla rauhoittumisen tärkeydestä. Kirja kyllä viihdyttää enemmän kuin opettaa.

IMG_6362

Kirjoittaja Jory John on minulle entuudestaan tuntematon, vaikka hänellä näyttääkin omien kotisivujensa mukaan olevan iso pino julkaistuja lastenkirjoja. Kirjan sujuvasta suomennoksesta vastaa kirjailija Roope Lipasti.

Kuvittaja Benji Davies ei petä tässäkään kirjassa, vaikka se poikkeaa tyyliltään Toivosta ja valaasta. Hahmot (varsinkin Karhu) ovat aivan mielettömän sympaattisen näköisiä, juuri minun makuuni! Tuossa allaolevassa kuvassa oleva tilanne voisi olla ikuistettuna meiltä minä tahansa aamuna kello 5.52, kun jompikumpi kottaraisistamme on aivan virkkuna herättelemässä murisevia vanhempia.

IMG_6363

Karhu ja Ankka seikkailevat myös samojen tekijöiden uudemmassa kirjassa I Love You Already!, joka menee meillä suoraan lukulistalle. Meillä luetaan tällä hetkellä innokkaasti Benji Daviesin uutta kirjaa Grandad’s Island, josta ehkä lisää myöhemmin, jos vain ennätän kirjoittaa. Hyppäsinkin yhtäkkiä keskelle ruuhkavuosia, kun kalenterini täyttyi kahdella uudella duunilla. Kirjapostaukset kärsivät väkisinkin!

Pää tyynyyn! (alk. Goodnight already!)
Teksti: Jory John (suom. Roope Lipasti)
Kuvitus: Benji Davies
Kustantaja: Karisto, 2016
Mistä: arvostelukappale kustantajalta

Advertisements

2 thoughts on “Pää tyynyyn!

  1. Apua miten samalla lailla aloitin tän kirjan kirjoituksen tänään :D, no sitten taas huomaat, kun kirjoitus ehtii eetteriin. Davies on kyllä loistava kuvittaja <3! Tsemiä kahteen (!) uuteen duuniisi ja muuhun arkijärjestelyyn :)!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s