Nyt syömään -tarrapuuhakirja

IMG_6277

Meillä ollaan erilaisten tarra- ja puuhakirjojen suurkuluttajia. Nyt olemme tutustuneet ruoka-aiheiseen Nyt syömään! -tarrapuuhakirjaan (Tactic, 2015), joka sisältää tarroja ja värityskuvia.

Halusin tutustua kirjaan ennen kaikkea siksi, että olen itse kiinnostunut ruoasta ja tartutan mielelläni omaa intoani myös lapsiin. Toisaalta tiedän,  että nirsoilu on monissa perheissä ongelma. Usein ratkaisuksi esitetään, että lapsi otetaan mukaan ruoanlaittoon ja ostosten tekoon, ja myös kaikenlainen ruoka-aiheinen puuhailu voi auttaa kehittämään myönteistä suhdetta ruokaan. Tällainen ruokaa käsittelevä puuhakirja voi olla hyvä lisä positiivisessa ruokakasvatuksessa.

IMG_6278

Nyt syömään! sisältää viisi aukeamallista ruoka-aiheisia tarroja ja sivupohjia, joille liimata tarroja. Lisäksi kirjassa on muutamia piirrostehtäviä ja värityskuvia, ruoan ympäriltä nekin. Tehtävänä on esimerkiksi koota hedelmävartaita tai hampurilaisaterioita tarjottimille.

IMG_6283

Lapsen luovuutta: jälkkäriksi kelpaa myös leikkeleenpalanen. Kasvissyöjäperheen lapsen silmissä se oli karkkia.

Puuhakirjan tehtävät ovat kovasti nelivuotiaan mieleen. Hän rakastaa koota erilaisia ruokakokonaisuuksia ja tarjottimia ja suunnittelee innoissaan aterioita. On kivaa, että mukana on sekä herkkuja että terveellisempiä hedelmiä ja kasviksia. Lapsi tahtoo ennen kaikkea liimailla värikkäitä hedelmätarroja kaikkialle, mikä on sinänsä positiivista. Seuraavana tulevat ehdottomasti jäätelöannokset.

IMG_6286

Kirjan ulkoasu olisi aikuisen makuun saanut olla pikkuisen skarpimpi. Nelivuotias taas tykkäsi kirjasta niin paljon, että kävi sen kimppuun nopeammin kuin ehdin ottaa kameraa esiin. Minulla ei siis ole yhtään kuvaa kirjasta koskemattomana, vaan kuvissa, hmm, kohderyhmä on päässyt muokkaamaan kirjaa.

Nyt syömään! -tarrapuuhakirja
Teksti ja tehtävät: Vesa Korpela
Kuvitus: Susanna Appel
Kustantaja: Tactic Publishing, 2015
Mistä: arvostelukappale kustantajalta

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s