Frozen – Lettejä ja kampauksia

Frozen lettikirja

Elsan Frozen-letti.

Tyttäreni vastaus 90 aamuna sadasta, kun kysyn mikä kampaus laitettaisiin. Loput 10 kertaa hän haluaa jonkun tosi kivan.

Frozen Lettejä ja kampauksia -letityskirja (Sanoma Media, 2015) esittelee juuri sen Elsan letin ja ison joukon muitakin pikkutytöille sopivia Frozen-kampauksia ja -lettejä. Mukana on myös Annan palmikot, eli kaksi tavallista lettiä, joista toiseen voi letittää mukaan vaalean nauhan tai irtohiustupsun.

Elsan Frozen-letti

Elsan letti

Lasten kanssahan kaikessa on aina kyse oikeasta markkinoinnista. Tästä lähtien meilläkin aletaan myydä peruslettejä Annan letteinä, ja kaikki ovat takuutyytyväisiä kiireisenä arkiaamuna. Se Elsan Frozen-lettihän taas on loppujen lopuksi ihan vaan perusranskalainen letti. Oikeaa Elsan lettiä varten hiukset kylläkin pitäisi kihartaa ja tupeerata, jotain mitä en vielä tahtoisi nelivuotiaan hiuksille tehdä. Onneksi lapsi tyytyy vähän sivulle vedettyyn ranskalaiseen, jota sanon Elsan letiksi.

Frozen-kampauksia

Frozen Lettejä ja kampauksia sisältää paljon samaa kuin monet muutkin lettikirjat, mutta Frozen-kuvilla koristeltuna. Letityksen perusteet käydään läpi “lettikoulussa”.  Letit ja kampaukset on jaettu kolmeen eri osioon: Lettejä ja solmuja, Juhlavia nutturakampauksia ja Laineita ja poninhäntiä. Yhteensä kirja tarjoaa kolmisenkymmentä Frozen-kampausvinkkiä.

Frozen-letti

Kampaus nimeltä Villi talvi, eli loony braid / epätasainen kolmiosainen letti

Aiemmin lukemamme Isin ja tyttöjen lettikirja on minusta havainnollisempi ja omaan silmääni huomattavasti tyylikkäämpikin kuin tämä Frozen-lettikirja, mutta tämän kirjan vetoa lapseen ei voi kiistää. Frozen-lettien tekeminen tarjoaa mahdollisuuden olla pikkuisen lähempänä idolia, olla vähän enemmän Elsa.

Tyttäreni usein selaa tätä kirjaa aamuisin samalla kun teemme kampausta ja haaveilee hienoista prinsessakampauksista. Ehkä omat taitonikin pysyvät joskus perässä. Olemme kokeilleet kirjasta kahta eri lettiä. Epätasainen kolmiosainen letti tai loony braid (kuva yllä) oli helppo toteuttaa kirjan ohjeella ja onnistui hyvin. Alla olevan kuvan ristiin rastiin -letti ei onnistunut ihan yhtä hyvin, mutta tykkäsin siitä, miten letti tehdään kuvien ohjeella tuollaiseksi löyhäksi. Sellaisena se on minusta paljon kauniimpi kuin usein nähty tiukka ristiin rastiin -letti, ja sopii myös ehkä paremmin suomalaisen lapsen hennoille hiuksille.

Nämä samat kaksi lettiä löytyvät muuten myös siitä Matti Airolan Isin ja tyttöjen lettikirjasta.

Frozen ristiin rastiin

Letit ristiin- eli ristiin rastiin-letti

Näistä Frozeneista ei tule kovin usein postattua, vaikka juuri tälläkin hetkellä meillä on kirjastosta lainassa myös kirjat Tarinoita Arendelista ja Frozen – Huurteinen seikkailu. Vaikka en itse jaksa olla näistä yhtä intona kuin lapset, sinänsä Frozen on minusta huomattavasti parempi kuin monet muut prinsessatarinat. Se sentään esittää tytöt aktiivisina toimijoina ja ihmisinä, joilla on elämässään muutakin tekemistä kuin haaveilla naimisiinmenosta.

Frozen Lettejä ja kampauksia (alk. Frozen Hairstyles)
Ideat ja ohjeet: Theodora Mjoll Skuladottir Jack (suom. Kati Valli)
Valokuvat: Gassi
Kustantaja: Sanoma Media Finland, 2015
Mistä: kirjastosta

Advertisements

One thought on “Frozen – Lettejä ja kampauksia

  1. Pingback: Letitellen | Lastenkirjapino

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s