Auts, tohtori Tilkka

Auts tohtori Tilkka

Lastemme suosituimpiin leluihin kuuluvat lasten työkalupakki ja lääkärinlaukku, joilla korjataan esineitä ja ihmisiä raksa- ja lääkärileikeissä.  Äiti on tosi usein niin kipeä, että häneen pitää laittaa pistoksia ja kieleen laastari.

Lääkärileikeistä kertoo myös Annet Rudolphin Auts, tohtori Tilkka! (Mäkelä, 2016). Kirjassa pieni tiikeri Tilkka on kutsunut kaverit kylään leikkimään lääkäriä ja ottanut esiin oman erikoislääkkeensä, nallekarkkimehun.

Lääkärileikki

Kaikki kaverit ovat tosi kipeitä. Sammakon kurkku on punainen ja karhun maha pulputtaa. Possu näyttää kärsivän sikotaudista, norsun kärsä vuotaa ja jäniksen korvassa on joko luppamurtumaa tai taittovikaa. Kaikki saavat hyvää hoitoa ja ennen kaikkea nallekarkkilääkettä.

Tilkka hoitaa potilaitaan niin innokkaasti, että se pistää saksilla omaan tassuunsa. Kiireellinen hätätapaus, sanovat toiset eläimet ja hoitavat tiikerin kuntoon laastarilla ja lusikallisella erikoislääkettä.

IMG_6042

Auts, tohtori Tilkka on hyväntahtoinen kirja lasten leikeistä – aihepiiristä, josta on loppujen lopuksi aika vähän kirjoja. Useinhan lastenkirjoissa tulee käsiteltyä jotain ongelmaa suoremmin tai epäsuoremmin. Kaksi- ja nelivuotiaamme lukevatkin tätä kirjaa mielellään ja innostuvat jälleen kaivamaan lääkärilaukkua esiin.

Tämä kirja sopii hyvin iltasaduksi, sillä siinä ei ole suurta draamaa eikä vaikeita asioita mietittäväksi. Sen sijaan se ruokkii mielikuvitusta ja antaa aineksia lasten omiin leikkeihin.

IMG_6045

Kirjan kuvissa on paljon katsottavaa, mistä lapset tykkäävät. He myös malttavat kuunnella tekstin loppuun joka sivulta, kun katseltavaa on niin runsaasti. Herttaiset, hymyilevät hahmot ovat lapsille mieleen, samoin kaikissa kuvissa seikkailevat pienet pöpsiäiset.

Kirjan tekijä Annet Rudolph on meille entuudestaan tuttu Pikku Korppi Raitasukan seikkailuista. Mukavaa, että suomeksi on saatavilla kirjoja myös muilta kuin englanninkieliseltä kielialueelta; Rudolph on saksalainen.

IMG_6044

Auts, tohtori Tilkka (alk. Autsch, kleiner Tiger!)
Teksti ja kuvitus: Annet Rudolph (suom. Seija Kukkonen)
Kustantaja: Kustannus-Mäkelä, 2016
Mistä: arvostelukappale kustantajalta

Advertisements

2 thoughts on “Auts, tohtori Tilkka

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s