Sormenjälkipuuhaa

IMG_5660

Tänä keväänä tyylikkäiden lastenkirjojen ystäviä hemmotellaan! Uusimpana intoilun kohteenani on tuore Sormenjälkipuuhaa-kirja (Nemo, 2016).

IMG_5666

Kirja on hiukan erilainen puuhakirja, sillä sitä täydennetään omilla sormenjäljillä. Sivuilla on tehtäviä, joihin tosiaan ensin tökitään sormenjälkiä ja sitten täydennetään ne piirtämällä.

Meillä on aiemmin tutustuttu Nemon Tehdään sormenjälkitaidetta -kirjaan. Tässä kirjassa on samaa henkeä, vaikka tekijät ovatkin eri.

Kirjan kuvitustyyli tuo mieleen myös Äkkää ja tökkää -kirjasarjan, jonka tekijöinä Watt ja Harrison ovatkin olleet. Esikoinen äkkäsi saman selaillessamme kirjaa – joskus sitä aivan hämmästyy lastensa tarkkanäköisyydestä!

Emme ole vielä lasten kanssa vielä kokeilleet täydentää kirjaa sormenjäljillämme. En ole suoraan sanottuna vielä raaskinutkaan antaa kirjaa lasten käsiin, ja arki-iltaisin on välillä myös vaikea ehtiä mihinkään sellaisiin puuhiin, joissa piilee sotkuhasardi. Nyt viikonloppuna voisikin olla hyvä hetki tutustua tähän lähemmin, kun takana on jo hyvät ulkouílut ja jumppatapahtumat.

IMG_5668

Sormenjälkipuuhaa on huolella tehty, raikas uutuus, joka sopii loistavasti esimerkiksi lahjaksi 2-7-vuotiaille. Kirja ruokkii ihanasti lapsen omaa luovuutta ja antaa uusia ilmaisukeinoja, kun pääsee täydentämään valmiita kuvia. Kirja on kyllä taideteos ihan sellaisenaankin jo ennen kuin lapset täydentävät sitä. Tämä on hieno puuhakirja, jota suosittelen lämpimästi.

Sormenjälkipuuhaa (alk. Fingerprint Activities)
Teksti: Fiona Watt (suom. Mika Siimes)
Kuvitus ja suunnittelu: Erica Harrison
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Nemo, 2016
Mistä: arvostelukappale kustantajalta

Advertisements

2 thoughts on “Sormenjälkipuuhaa

  1. Meilläkin tää kirja, ja toisaalta en malta odottaa että pääsen esikoisen kanssa tekeen sitä – ja sit toisaalta pitää jo valmiiks yrittää löysentää omia hermoja, että voi antaa lapsen tehdä tätä omalla tavallaan, kun kirja on niin söpö ettei sitä melkeen raaskis antaa lapsen käyttöön:)

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s