Vuoden huippujen shortlistalla lastenkirjoja

Grafia julkaisi eilen Vuoden huippujen shortlistan,  jolla on ilahduttavasti kaksikin lastenkirjaa.

IMG_3626Marika Maijalan ja Juha Virran ihana Piano karkaa (Etana Editions, 2015) on shortlistattu Kuva ja kuvitus -sarjassa. Itse nostin Piano karkaa -kirjan omalle top 3 -listalleni Blogistanian Kuopus -äänestyksessä. Kirja saapui meille yllärinä Etanalta, enkä voi lopettaa sen ihailemista. Pidän nyt peukkuja, että se menestyisi myös Huipuissa.

Sanna Manderin – jolta on muuten juuri ilmestynyt mahtava PrinsessavärityskirjaIMG_3501kuvittama Punis (S&S, 2015) puolestaan kilpailee Julkaisugrafiikka-sarjassa. Punis on meillä vielä lukematta, vaikkakin olen ihaillut sen hienoa ilmettä muun muassa Kirjamessuilla. Lahjakas Mander on nyt kovasti nousussa, sillä hänen Skidit festareille tekemänsä juliste on ehdolla Julistesuunnittelu-sarjassa. Kummassakin kuvakirjaehdokkaassa on hienoa myös se, että ovat pienehköjen kustantajien kustantamia.

Muita lastenkirjojen kannalta kiinnostavia shortlistattuja olivat graafisessa Screen Shot 2016-02-16 at 09.08.31muotoilussa ehdolla oleva Muumi-fontti ja digitaalisen muotoilun sarjassa shortlistattu Kapu fishing -peli.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s