Iso ja Pieni, parhaat ystävät

IMG_5618

Hyvää ystävänpäivää!

Nappasin päivän kunniaksi kirjastosta pari ystävyydestä kertovaa kirjaa. Niistä lasten yhteiseksi suosikiksi nousi Elizabeth Bennetin ja Jane Chapmanin Iso ja Pieni, parhaat ystävät (Mäkelä, 2014).

IMG_5619

Iso ja Pieni, karhu ja hiiri, ovat liikkeellä metsässä. Vastaan tulee erilaisia haasteita, joissa Iso-karhun pitää auttaa Pieni-hiirtä. Pienen on vaikea ylittää puroa tai päästä ylös kolosta, johon on pudonnut. Illan tullen kuitenkin Iso tarvitsee Pientä: hän ei saa millään unta ennen kuin Pieni kipuaa kainaloon.

IMG_5621

Iso ja Pieni, parhaat ystävät on yksinkertainen ja hyväntahtoinen kirja ystävyyden ja välittämisen voimasta. Vaikka pienemmät tarvitsevatkin apua usein, heilläkin on omat vahvuutensa ja heitäkin tarvitaan. Lapsista kirjan sanoma tuntuu läheiseltä, ja he haluavat kuulla tarinan yhä uudestaan. Lapsista on varmasti lohdullista tietää, että apua voi aina saada, mutta että he ovat itsessään arvokkaita. Sitä tämä kirja kertoo heille lämpimällä sanomallaan.

IMG_5622

Tekstiä on kirjassa niin vähän, että kaksivuotiaskin malttaa kuunnella sitä rauhassa. Jane Chapmanin herttaiset eläinkuvat täydentävät tarinaa. Olemme sattumalta juuri tutustuneet Chapmanilta tuoreeseen käännökseen Kalle-karhu tahtoo lisää.

Iso ja Pieni, parhaat ystävät
Teksti: Elizabeth Bennett
Kuvitus: Jane Chapman
Kustantaja: Mäkelä, 2014
Mistä: kirjastosta

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s