Uusia Oppi & Ilo -tehtäväkortteja

IMG_5214

Lapsemme olivat ankarassa kuumetaudissa, joka vei voimat koko perheeltä. Juuri synkimmässä vaiheessa posti toi kivan ylläripaketin Oppi & Ilolta: kahdet tehtäväkortit! Niistä onkin riittänyt iloa sairasvuoteelle.

IMG_5216

Hissun kissun – Ensimmäiset puuhakorttini on tarkoitettu 3–4-vuotiaille lapsille. Korteissa seikkailevat muistakin peleistä tutut Summanmutikan hahmot. Korttipaketti sisältää 50 kaksipuoleista korttia ja poispyyhittävän tussin.

IMG_5249

Korttipinkka sisältää erilaisia tehtäviä. Osassa etsitään joukkoon kuulumattomia asioita, eläimiä ja esineitä, osassa seurataan kynällä annettua reittiä, ja osassa taas täydennetään kuvaa. Hyvin eri tavoin kehittäviä tehtäviä siis, ja kaikki kovasti nelivuotiaan mieleen.

IMG_5254

Kävimme pinkan ensin yhdessä läpi lasten kanssa. Kaksivuotiaskin osallistui tehtäviin taitojensa mukaan, ihmeen hyvin mielestäni. Ja siellä, missä taidot tai tiedot eivät riittäneet, kovempi ääni paikkasi tilannetta. Nelivuotias ei juuri joudu pinnistelemään tehtävien kanssa, vaan ne ovat vaativuusasteeltaan hänelle juuri sopivia.

Ihastelin jo muutama vuosi sitten Oppi & Ilon joitakin silloisia puuhakortteja, jotka pitivät tuttavaperheen kuusivuotiaan tyytyväisenä koko ravintolaruokailun ajan. Päätin jo silloin (esikoinen oli siihen aikaan vasta vauva) varastaa idean ja hankkia meille jotkut vastaavat kortit, niin paljon niistä on iloa ja hyötyä. Korttipinkka kulkee helposti mukana kassissa, ja pyyhittäviä kortteja voi käyttää yhä uudestaan ja uudestaan. Kartonkirasia ei ehkä ole käytössä kaikkein kestävin pakkaus; joitakin muita Oppi & Ilon kortteja saakin peltirasiassa, mikä tietenkin nostaa korttien hintaa.

IMG_5217

Eläimellistä menoa -kortit on suunnattu hiukan vanhemmille lapsille, 7–10-vuotiaille. Korteissa opetellaan kaikenlaista suomalaisista eläimistä. Välillä harjoitellaan vähän matikkaa, ratkotaan sanaristikoita ja kuljetaan sokkeloissa – hyvä yhdistelmä erilaisten kouluaineiden tietoja siis.

Korttipakan tehtävinä on esimerkiksi sudokua, numeroiden yhdistelemistä viivoilla, sokkeloita ja eroavuuksien etsimistä. Nuoret etsivät pääsevät myös ratkomaan salakirjoitusta, mikä oli omasta mielestäni siisteintä päällä maan ollessani eka-tokaluokkalainen.

Molemmat kortit ovat kevään 2016 uutuuksia, ja ne tulevat myyntiin maaliskuun alussa.

3 thoughts on “Uusia Oppi & Ilo -tehtäväkortteja

  1. Meille tupsahti kans nämä ja ollaan ehditty tutustua vasta toiseen pinoon. Tosi kivalta vaikuttavat taaa-sen. Olen ihan hulluna kaikkiin peleihin ja tehtäväkirjoihin, huhhei. Pahinta on käydä laadukkaassa pelikaupassa, siellä palaa rahat ja ihastelun määrä on loputon.

    Like

    • Me tykätään myös kaikki kaikenlaisista peleistä ja tehtävistä. Kirjastossa meillä on koko ajan joku peli varauksessa. On myös tosi kiva, että lapset ovat niin isoja, että edes joskus, edes jonkun hetken tekevät jotain ihan hiljaa, itsenäsiesti ja paikallaan.

      Like

  2. Pingback: Taskukokoisia värityskirjoja lapsille ja aikuisille | Lastenkirjapino

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s