Suomen lasten laulukirja

IMG_4981

Mieheni innostui kitaransoitosta pitkän tauon jälkeen ja osti itselleen akustisen rämpyttelykitaran, jolla hän tykkää varsinkin soitella lasten kanssa lastenlauluja. Kotoa löytyvät laulukirjat oli aika nopeasti laulettu läpi, joten etsiskelin kirjastosta uusia inspiraationlähteitä. Vastaan tuli Essi Wuorelan toimittama kiva Suomen lasten laulukirja (Otava, 2012).

IMG_4755

Muutaman vuoden takainen laulukirja sisältää umpituttujen lastenlaulujen lisäksi IMG_4975joitakin uudempia lauluja. Meille ovat Ipanapa-levyiltä entuudestaan tuttuja esimerkiksi Teippileikki ja Hiphoppii englantii. Kirjassa riittää hoilattavaa laulutuokioon ja toiseenkin.

IMG_4829

Känkkäränkkä toimii

Suurimmaksi suosikiksemme nousee yllättäen Känkkäränkkä, ehkä siksi, että sen minäkin osaan laulaa tuosta vaan, kun vähän muistelen. Lallattelemme sitä sitten aina aamuisin pukiessamme ja välillä hoitomatkallakin. Ja, mikä parasta, mieheni synttäreillä. Kymmenen vuotta sitten meillä ei todellakaan vietetty synttäreitä Mikko Alatalon parissa. Tähän on tultu, ei voi mitään.

IMG_4979

Houkutteleva sisällysluettelo!

Yli 200-sivuiseen kirjaan mahtuu rutkasti myös sellaisia lauluja, joita en tunne lainkaan. Koska olen musiikillisesti ihan nolla, en pysty niitä nuoteista tulkitsemaan, vaikka lapset vaativatkin kuvien perusteella yhä uusia biisejä. Seuraavana projektina on varmaan opetella näitä kappaleita Youtubesta.

Miehen kommentin mukaan kirjan biisit on transponoitu helppoihin sointuihin, joten “toistataitoisen rämpyttelijänkin” on helppo seurata mukana.

IMG_4976

Matti Pikkujämsän kuvitus erottaa Suomen lasten laulukirjan kilpailijoista edukseen. Pikkujämsän hienoja kuvia on paljon, lähes joka aukeamalla. Kirjaa voisi selailla pelkästään kuvien vuoksi.

IMG_4973

Suomen lasten laulukirja
Toimittanut: Essi Wuorela
Kuvitus: Matti Pikkujämsä
Laulujen sovitus ja nuotinnus: Olli Heikkilä
Kustantaja: Otava, 2012
Mistä: kirjastosta

Advertisements

3 thoughts on “Suomen lasten laulukirja

  1. Meillä tästä on laulettu jo useamman vuoden, eikä oikeastaan muita lastenlaulukirjoja ole tarvittu. Ja kuvitus on myös mahtava, on ilo laulaa tästä lasten kanssa jo ennen kuin vanhempi luki lauluja mukana, kun kuvia katselee niin mielellään!

    Like

    • Meillä tämä tarttui ihan vahingossa matkaan; olin oikeasti etsimässä Suurta Pop-toivelaulukirjaa, kun törmäsin tähän. Tämä osoittautui lopulta paljon mieluisammaksi, ja tietenkin myös kivemman näköiseksi.

      Like

  2. Pingback: Laulukirjoja lapsille | Lastenkirjapino

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s