Pop pian kotona

IMG_4947

Kuopus poimi kirjastosta jälleen lainaan tutun pienen kirjan, Jenni Erkintalon ja Réka Királyn Pop pian kotona -kirjan (Etana Editions, 2015). Se onkin kaksivuotiaan käteen sopivan kokoinen ja väreiltään palleroa houkutteleva. Ilmankos kiinnostaa!

Leo ja Pop-lintu ovat parhaat kaverit. Yhtenä päivänä Pop haluaa lähteä kiertämään maailmaa. Se hyppää ensin potkulaudan kyytiin ja vaihtaa sitten milloin minkäkin kulkuvälineen matkaan. Vihreä visertäjä, jonka lentokoneen kyydissä Pop on matkustanut, laskeutuu väärään paikkaan. Jotta Pop pääsisi kotiin, sen on opeteltava lentämään eriparisista siivistään huolimatta. Toisten kannustamana Pop pääsee siivilleen ja lentää kotiin.

IMG_4949

Lapsen riemuksi eri kulkuvälineet ääntelevät eri lailla, kling klong, fiu ja vrum vrum. Kulkupelejä kuskaavat eriväriset livertäjät, lirkuttajat ja pulisijat, joiden ääniä olisi ehkä kannattanut myös kirjoittaa näkyviin.

IMG_4950

Pop pian kotona on mukava pieni kertomus itsenäistymisestä ja omien siipien kokeilusta. Seikkailun jälkeen on hyvä palata taas omaan kotiin ja nukahtaa turvalliseen kainaloon.

IMG_4951

Minua viehättää kirjassa eniten sen värikäs, retro kuvitus, joka tuo mieleen oman lapsuuteni 70-lukulaisen tyylin. Kirjan kirkkaat, vahvat värit miellyttävät sekä aikuisen että pienen lapsen silmää. Itse voisin mielelläni katsella kirjan hienoja kuvia vaikka julisteinakin, sillä tämä on yksi tyylikkäimpiä kuvakirjoja pitkään aikaan.

Screen Shot 2016-01-23 at 15.17.26Etana Editionsilla onkin myynnissä juliste, jossa Pop poseeraa kaveriensa kanssa. 12 € posteineen, ei paha. Etanan kauppaan oli tullut sitten viime näkemän myös Pop-väritys- ja puuhakirja.

Menopeleistä ja eläimistä tykkäävä kaksivuotias kuopus seuraa Popin vaiheita iloisena, muttei ihan jaksa keskittyä tarinaan. Omaa itsenäisyyttään harjoitteleva nelivuotiaamme huolehtii, pääseekö Pop koskaan kotiin, ja ilahtuu joka kerta kun tarinassa päästään omaan sänkyyn saakka.

Pop Pian kotona
Teksti ja kuvitus: Jenni Erkintalo ja Réka Király
Kustantaja: Etana Editions, 2015
Mistä: kirjastosta

Advertisements

5 thoughts on “Pop pian kotona

  1. Pingback: Pop puuhaa / Pop doodles | Lastenkirjapino

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s