Blogistanian kirjapalkinnot: ehdokkaani vuoden 2015 parhaista lastenkirjoista

blogistanian_2015_kuopusKirjabloggarit äänestävät tänään vuoden 2015 parhaista kirjapalkinnoista. Kia emännöi Luetaanko tämä -blogissaan lastenkirjallisuuteen keskittyvää Blogistanian Kuopus -kilpailua.

Itselleni viime vuoden parhaiden lastenkirjojen valinta oli vaikea ja helppo. Tahdoin äänestää ennen kaikkea kauniita kuvakirjoja, koska juuri sellaiset ovat itselläni lähinnä sydäntä. Valitseminen oli vaikeaa siksi, että viime vuonna meillä luettiin hurja määrä hyviä uutuuskirjoja, mutta voittajan valinta oli lopulta helppo, sillä voittajakirjassa hienoon ulkoasuun yhdistyi herkkä, liikuttava tarina.

3 pistettä – vuoden 2015 paras lastenkirja

IMG_2612

Benji Daviesin Toivo ja valas (Karisto, 2015): tässä kirjassa kaikki on oikein. Hieno, koskettava tarina ja kaunis, vähäeleinen kuvitus. Myös lapset, varsinkin kaksivuotiaamme, rakastavat tätä kirjaa ja tuovat sitä edelleen luettavaksi uudestaan ja uudestaan. Miinusta oikeastaan vain siitä, ettei kirja ole suomalainen.

2 pistettä – kakkossuosikkini

IMG_1707

Anja Portinin ja Timo Mänttärin Otso ja varpaansyöjät (WSOY, 2015)  on hyvin kulkeva ja ennen kaikkea hienosti kuvitettu tarina lapsen peloista. Tätäkin kirjaa on meillä luettu todella ahkeraan, ja se onneksi löytyykin meiltä kotoa nyt hyllystä. Tein arvioni kirjaston lainakappaleesta, mutta postaukseni jälkeen löysin kirjan minttikuntoisena kirpparilta kolmella eurolla.

1 piste – kolmossijalla vuoden 2015 parhaista lastenkirjoista

IMG_3628

Marika Maijalan ja Juha Virran Piano karkaa (Etana Editions, 2015)  on top 3 -listallani varsinkin Marika Maijalan hienon kuvituksen vuoksi, jota voisin katsella loputtomiin. Tahtoisin vielä antaa urhealle Etana Editions -pienkustantamolle puolikkaan lisäpisteen työstä kauniiden lastenkirjojen parissa.

Bubbling under

Taaperoille sopivista kirjoista suurimpia suosikkejamme olivat viime vuonna Aino-Maija Metsolan kauniit luukkukirjat Värit ja Numerot. Koska nämä Metsolan kirjat ovat katselukirjoja ilman tarinaa, en tahtonut niitä nostaa toplistalle, mutta nämä todella kauniit kirjat ansaitsevat erikoismaininnan.

Advertisements

8 thoughts on “Blogistanian kirjapalkinnot: ehdokkaani vuoden 2015 parhaista lastenkirjoista

  1. Pingback: Vuoden huippujen shortlistalla lastenkirjoja | Lastenkirjapino

  2. Pingback: Pää tyynyyn! | Lastenkirjapino

  3. Pingback: Piano karkaa sai Kultahuipun | Lastenkirjapino

  4. Pingback: Hieno kuvakirja kuolemasta: Vaarin saari | Lastenkirjapino

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s