Kirjasto 10:n joulupuu

 

IMG_4514

Rakastan Helsingin Postitalon Kirjasto 10:ä! Se on niin pieneksi kirjastoksi uskomattoman hyvä ja jotenkin niin urbaani valikoimaltaan.

Piipahdin Kympissä jouluostosten välissä ihan vaan etsimässä jotain kevyttä pikku pokkaria itselleni joulunodotukseen – ja poistuin kaamean kassillisen kanssa.

IMG_4515

Syyllinen oli kirjaston joulupuu. Eero Aarnion The Treehen oli ripustettu lapsille teemakasseja, joiden aiheina oli mm. joulu, ystävyys, autot ja eläimet. Pläräsin puolet kasseista läpi innoissani, ja vaikeinta oli valita vain yksi. (Tai se yksikin oli oikeasti liikaa, kun edessä oli monta tuntia jouluostosten kanniskelua.) Meinasin ottaa toisen joulukasseista ja niitä kuvasinkin, mutta koska ne sisälsivät Tatun ja Patun ihmeellisen joulun, joka meillä jo on, otinkin lopulta hasardilla autokassin. Kaikki kuvat ovat nyt joulukassista, mutta autokirjakassista löytyi mm. pari Cars-/Autot-kirjaa (poikani pyörtyy nämä nähdessään), Päivä eläinten paloasemalla, yksi Richard Scarryn paloautoaiheinen kirja ja vielä Veeti Paloauto -leffakin.

Täydet pisteet Kirjasto Kympille hyvästä ideasta! Moni kiireinen vanhempi varmasti kiittää tätä lasten kirjastokassi -ideaa. Vaikka itse rakastankin kierrellä hyllyjen välissä etsimässä kirjoja, nämä kassit sisälsivät tosi hyviä kirjoja minunkin makuuni ja otan varmaan tällaisen mukaan toistekin, jos vain vastaan tulee.

PS. Kympissä oli myös pino himottavan hyvän näköisiä pelejä hyllyssä. Olisin ottanut muutaman matkaan aikuisten joulupuuhaksi, mutta jälleen kerran priorisoin lapset ja tyydyin ottamaan vain tämän lasten kirjastokassin kannettavaksi. Mutta ehkä vielä huomenna ehtisi vähän lainailemaan! Tänään vielä oli hyllyssä esimerkiksi Catan, jota olen halunnut päästä testaamaan.

 

Advertisements

2 thoughts on “Kirjasto 10:n joulupuu

    • Meilläkin on aika kökkö lähikirjasto, jossa on usein teemahyllyt tyhjinä. Toi Kymppikirjasto on kiva siinäkin mielessä, että se on aivan juna-aseman vieressä. Sen pikalainahyllyn ehtii tsekkaamaan, jos juna ehtii mennä juuri nenän edestä. Siellä on ollut muitakin kivoja, aktiivisia ideoita käytössä, kuten suosituspöytä, jolle kävijät saivat jättää omia feivareitaan perustelujen kera. Mä jätin tietty monta.

      Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s