Lisää lasten joulukirjoja

Joulun lähestyessä meillä luetaan koko ajan enenevissä määrin jouluaiheisia lastenkirjoja. KIrjoitin aiemmin jo yhden postauksen muutamasta suosikistamme, mm. Siirin jouluyllätyksestä ja Peppi Pitkätossun joulukuusenriisujaisista. Muuten meillä on luettu uutterasti mm. Tatun ja Patun ihmeellistä joulua ja Lumiukkoa ja lumikoiraa.

IMG_4465

Yksi tämänhetkisiä lastemme suosikkeja on Sven Nordqvistin Viiru ja Pesonen saavat jouluvieraita (Tammi, 2009; kirjastosta).

IMG_4466

On aatonaatto. Viirun ja Pesosen pitäisi lähteä jouluruokakaupoille, mutta sitä ennen he päättävät mennä hakemaan kuusenoksia metsästä. Pesonen kuitenkin kaatuu ja satuttaa jalkansa. Hän ei pääse kauppaan eikä pysty juuri mihinkään muihinkaan jouluvalmisteluihin. Mikä nyt eteen? Yhdessä ystävykset virittävät joulutunnelmaa niistä aineksista, mitä käsiinsä (ja tassuihinsa) saavat. Naapurit tuovat kilpaa jouluherkkuja ja jäävät hetkeksi viettämään joulua. Kaikki kääntyykin parhain päin!

IMG_4471

Viiru ja Pesonen saavat jouluvieraita on lempeä kirja auttamisesta ja välittämisestä. Ilman materiaakin pärjää, ja jouluna tärkeintä on olla yhdessä, kirja muistuttaa.

IMG_4472

Katerina Janouchin ja Mervi Lindmanin Ingrid och Ivar firar jul (Bonnier Carlsen, 2014; omasta hyllystä) kertoo kaverusten joulunvietosta taaperolle sopivaan tyyliin.

IMG_4473

Ingridin ja Ivarin on vaikea odottaa joulua. Onneksi he voivat askarrella ja koristella, leipoa pipareita ja keittää puuroa. Lapset saavat myös koristella joulukuusta ja paketoida lahjoja. Lopulta koittaa jouluaatto. Silloin saa lahjoja!

IMG_4475

Ingrid ja Ivar firar jul on (jopa ruotsiksi) helppolukuinen kirja, joka käy läpi joulunodotuksen tärkeimmät vaiheet parivuotiaalle sopivalla simppelillä tavalla. Parasta kirjassa on mielestäni Mervi Lindmanin hauskannäköiset hahmot ja värikäs, iloinen kuvitus, jossa on juuri sopiva määrä yksityiskohtia pienelle lukijalle. Kaksivuotiaamme rakastaa Ingrid-kirjoja, niin kuin siskonsakin samanikäisenä. Tämä harmiton, hyväntuulinen kirja käy myös vielä kolmi-nelivuotiaille joulunodottajille.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s