Lumiukko ja lumikoira

IMG_4351

Lumiukko-elokuva on jouluklassikko, jota Suomessakin seuraa joka jouluaattoaamu melkein puoli miljoonaa ihmistä. Muutama vuosi sitten leffa sai jatko-osan 30-vuotispäivänsä kunniaksi. Nyt Lumiukko ja lumikoira (Sitruuna Kustannus, 2015) on julkaistu myös kirjana suomeksi.

IMG_4353

Billy-pojan elämä on muutoksessa: hän muuttaa uuteen kotiin, ja vanha koirakin kuolee. Yksinäinen poika löytää piilosta lattialaudan alta kuvan, joka esittää jotain toista poikaa ja lumiukkoa – viittaus alkuperäiseen Joulupukki-tarinaan siis. Billykin innostuu rakentamaan lumiukon ja tekee sille vielä seuraksi lumikoiran, ja ne heräävät yöllä eloon. Billy pääsee lentomatkalle lumiukon kainalossa ja lentokoneella Pohjoisnavalle, jonne on kokoontunut iso joukko lumiukkoja. Aamun tullen on mentävä kotiin, ja uusien lumikaverien pitää jäädä ulos. Billyä harmittaa, kunnes hän muistaa saaneensa Pohjoisnavalla joulupukilta lahjan. Se on kaulapanta, joka muuttaa lumikoiran ihan oikeaksi koiraksi. Billyllä on nyt kaveri, vaikka aamuaurinko onkin sulattanut lumiukon.

 

IMG_4355

Kirja käsittelee yksinäisyyttä ja menetystä, ja mikäpä siihen parempi miljöö kuin joulu. Billy menettää sekä vanhan koiransa että kirjan lopuksi myös lumiukkoystävänsä, mutta onneksi hän saa uuden koiraystävän. Joulun kunniaksi tapahtuu ihmeitä! Empaattiselle nelivuotiaallemme nämä kaikki menetykset meinaavat olla liikaa, mutta muuten kirja vetoaa häneen kovasti. Hän olikin juuri sopivasti käynyt tällä viikolla katsomassa tarhan kanssa alkuperäisen Lumiukko-leffan kirjaston näytöksessä, joten tämä kirja on meille monella tavalla ajankohtainen. Se on herttainen pieni tarina, josta voi hyvin muodostua uusi jouluperinne.

IMG_4358

IMG_4359
Lumiukko ja lumikoira
Suomentaja: Maija Heikinheimo (muita tekijöitä ei ole ilmoitettu)
Kustantaja: Sitruuna Kustannus, 2015
Mistä: arvostelukappale kustantajalta

 

Advertisements

One thought on “Lumiukko ja lumikoira

  1. Pingback: Lisää lasten joulukirjoja | Lastenkirjapino

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s