Taaperon kanssa -tekemiskortit

IMG_4129

Lapsemme ovat nyt sairastelleet pitkästi. Juuri, kun toipilasaika rupesi käymään ihan kaikkien hermoille, meillä oli onni päästä testaamaan Oppi&Ilo-tekemiskortteja. Taaperon kanssa (Oppi&Ilo 2015, arvostelukappale kustantajalta) -korttipakka tarjoaa viisikymmentä erilaista leikkiohjetta ja puuhaa palleron kanssa.

IMG_4131

Pakan kortit on värikoodeilla jaettu kolmeen ryhmään: vihreällä merkityt kortit on tarkoitettu 1-2-vuotiaille, oranssit 1-3-vuotiaille ja siniset puolestaan 2-3-vuotiaille. Kaksivuotiaamme osuu periaatteessa kaikkiin näihin ryhmiin. Kaikissa ryhmissä on monipuolisesti erilaisia tehtäviä ja leikkejä lapsen hellimisestä autoleikkeihin.

Touhukortit edistävät leikin kautta luovuutta ja erilaisia lapsen taitoja. Korttien takapuolelle on leikkiohjeen oheen merkitty, mitä taitoja juuri kyseinen leikki tai puuha edistää.

Jotkut puuhista ovat meille entuudestaan tuttuja (esimerkiksi teippitie, joka tosin on jäänyt itse kokeilematta), mutta tarkoitus ei varmaankaan ole keksiä pyörää uudelleen, vaan koota kattava, iänmukainen kokoelma leikkejä. Kokeilemme korttien innottamana taikataikinaa, jota lapset leipovat vimmaisesti muottien ja pikkuautojen (kyllä, Salama McQueenkin taikinoidaan) avulla.

Monta muuta puuhavinkkiä jää varastoon tulevia vapaa- tai sairaspäiviä varten. Vaikka puuhat onkin suunnattu ensisijaisesti 1-3-vuotiaille, myös nelivuotiaamme on innoissaan mukana puuhissa.

Samankaltaisia puuhaohjeita on tarjolla myös netissä ja monissa kirjoissa. Tällaisen korttipakan etu on nopea plärättävyys. Kortteja on myös helppo kantaa mukana ihan käsilaukussakin. Tai no siihen minun sadan litran vetoiseen kassiini menisi minkä tahansa kokoinen kirjasto, ensyklopediakin, mutta noin niinku periaatteessa.

IMG_0194

Monissa seuraamissani Facebook-ryhmissä on näin joulun alla mietitty, mitä antaa tai pyytää joululahjaksi lapselle, jolla “on jo kaikkea”. Useimmiten nämä ovat ison sisaruskatraan nuorimpia lapsia, jotka ovat jo perineet isommilta lähes kaiken tarpeellisen, tai sitten kysyjinä ovat kaikenlaista krääsää vastustavat vanhemmat. Taaperon kanssa -kortit sopivat lahjaksi kummankin ryhmän lapsille; ne ovat hyvinkin epämaterialistiset tarjotessaan ensisijaisesti viihdettä yhteiseen aikaan. Näitä tänä vuonna ilmestyneitä uutuuskortteja ei varmasti löydy vielä kenenkään hyllystä isompien lasten perintönä, eikä litteä korttipakka myöskään täytä kotia juurikaan.

Advertisements

2 thoughts on “Taaperon kanssa -tekemiskortit

  1. Mulla on yleensä vakiovastauksena kaikkiin “mitä lahjaksi” -kysymyksiin, että kirjoja. Monien mielestä kirjoja on jo liikaa (en ymmärrä), mutta tällaisia pelejä ja puuhia ei kyllä koskaan ole liikaa. Teillä kyllä kirjoja on melkein riittävästi kulloisenkiin tarpeeseen, veikkaisin?

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s