Pulmu keinuu

IMG_3822

Pulmu keinuu (Schildts & Söderströms, 2015) on juuri ilmestynyt värikäs ja raikas katselukirja pienille lukijoille. Kirja kertoo talvisen pienen tarinan Pulmusta, joka lähtee ulkoilemaan.

Pulmu on jo NIIN ISO, että voi keinua vauvakeinun sijaan rengaskeinussa. Harjataan lumet pois ja isi antaa vauhtia. Tipahtaminenkaan ei haittaa, sillä lumi on pehmeänä vastassa. Lopulta pääsee isin sylissä kotiin. Pimeäkin on tullut.

IMG_3825

Pulmu keinuu on kirja rakkaudesta keinumiseen ja talveen. Miltä tuntuvat lumihiutaleet suussa? Entä millaista on kieriä lumessa? Kirja tarjoaa hyviä puheenaiheita palleron kanssa näin talvea odotellessa.
IMG_3826

Tekstiä on vähän, mutta kirjassa on täyteläinen tarina, jota Salla Savolaisen ilmeikkäät kuvat täydentävät. Hyviä ensikirjoja ei ole koskaan liikaa! Meillä ainakin esikoinen oli niin kova lukuintoilija, että sai väsytettyä äidin kerta toisensa jälkeen pyytämällä samoja kirjoja uudestaan ja uudestaan. Ja kun äiti väsyi lukemaan, lapsi paukutti äitiä kirjalla ja parkui. Tai yritti nauttia kirjallisuutta suun kautta ja jätti kaikkiin katselukirjoihimme nelihampaisen tatuoinnin.

IMG_3828

Vähän isommille hyvää talviluettavaa ovat esimerkiksi Lunta sataa, Lupo (jota suosittelen aina joka käänteessä) tai Johanna Venhon ja Annastiina Syväjärven Yllin kyllin -kirja, joka pääteemanaan käsittelee tavaraa ja kuluttamista.

 

IMG_3824
Pulmu keinuu
Teksti: Riina Katajavuori
Kuvitus: Salla Savolainen
Kustantaja: Schildts & Söderströms, 2015
Mistä: arvostelukappale kustantajalta

Advertisements

2 thoughts on “Pulmu keinuu

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s