Lukuhaaste

Ovatko kaikki ottaneet jo osaa marraskuun Lukuhaasteeseen Facebookissa? Sen tehtävänä on haastaa osallistujat lukemaan vähintään 30 sivua joka päivä marraskuun ajan.

Otin tapahtumaan osaa ajatellen, että se on minun osaltani vähän huijausta – koska luen missä tahansa kuussa joka päivä vähintään sen 30 sivua, ei ole mitään haastetta sanoa lukevansa se. Nyt löysin kuitenkin tapahtuman sivulta lisähaasteen:

“Enemmän saa lukea ja muutakin saa lukea, kunhan kolmekymmentä sivua kirjallisuutta päivässä tulee täyteen. Himolukijat voivat tehdä haasteesta progressiivisen: sivujen määrää lisätään kymmenellä päivittäin, jolloin marraskuun viimeisenä päivänä päiväannos on reilut kolmesataa sivua.”

Hehee.

Siinäpä sitä haastetta. Luen tällä hetkellä 50-60 sivua päivässä. Tosi tosi hyvänä päivänä ehdin nykyisin lukea noin sata sivua päivässä, mutta niitä päiviä ei ole paljon. Melkein täytyy laittaa lapset Puuha-Peten tai Pingun luo hoitoon, jotta itselle jää enemmän aikaa lukea. Lupaan pyhästi yrittää sisällyttää joka päivään edes viisi sivua lisää, vaikka tiukkaa se tekee. Tällä hetkellä luen tietysti junassa ja nukkumaanmennessäni, mutta myös bussipysäkillä, ruokaa laittaessani (jos en ole yksin lasten kanssa), niinä harvinaisina hetkinä kun lapset askartelevat rauhassa, hampaita pestessä ja *tunnustaa hyvin pienellä äänellä* vessassa. Eli oikeastaan jokaisena mahdollisena hetkenä.

Screen Shot 2015-11-05 at 10.17.30

Kävin kurkkaamassa myös, mitä kuuluu Goodreads-lukuhaasteelleni. Siinähän piti vuoden alussa – tai osallistua voi tietty missä kohtaa vuotta vaan – määritellä, montako kirjaa aikoo lukea vuoden aikana. Itse päätin laittaa oman rimani korkealle ja tähtäsin kymmeneen kirjaan kuukaudessa eli 120 kirjaan vuodessa. Sehän ei nyt ole toteutunut. Tällä hetkellä minulla on menossa tämän vuoden 93. kirja, eli lopullinen tämän vuoden määrä jäänee johonkin 100 ja 110 kirjan väliin. Väsymys, ajanpuute, lapset…

Omasta kirjalistauksesta, oikeastaan lukupäiväkirjasta, on myös kiinnostavaa katsella, että  mitäs sitä oikein on tullut luettua. Hyvin kevyttä minulla näemmä juuri nyt. Olen lasten synnyttyä vaihtanut koko ajan kevyempään kirjallisuuteen ja välillä tuntuu, että luen lähes pelkästään dekkareita ja YA:ta. Ehkä vielä koittaa joskus se hetki, että silmät eivät roiku ihan koko ajan poskella ja korvissa ei kohise unenpuutteen vuoksi, ja lukeminenkin voi olla vähän kunnianhimoisempaa. Sitä odotellessa arvon Orange is the New Black -kirjan ja parin chick litin välillä.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s