Piano karkaa

IMG_3626

Vihdoin se on käsissämme, Marika Maijalan ja Juha Virran Piano karkaa (Etana Editions, 2015)! Jonotin tätä elokuussa ilmestynyttä kirjaa kirjastosta ikuisuuden ajatellen, että joku ei vain malta päästää sitä käsistään (mitä en olisi ihmetellyt), mutta sepäs olikin leiman mukaan hankittu kirjastoomme vasta lokakuussa.

IMG_3617

Kirja kertoo mukavan pienen tarinan pianosta, joka eräänä yönä ilmestyy Filippa-tytön pihalle. Filippa palaa halusta soittaa pianoa, mutta – kissa Nokonen ottaa sen torkkupaikakseen ja aasi Antero käyttää sitä kahvikioskinsa lisäpöytänä ja -istuimena. Filippa suuttuu, kun ei pääse koskaan soittohommiin, ja poistuu paikalta. Samaan aikaan orkesteri Keikkaputken (hih hih) pianisti huomaa soittimensa puuttuvan. Kateissa on myös kapellimestarin sukka.

IMG_3619

Pianisti lähtee lenkille ja kuulee huuliharpun soittoa. Se on Filippa, joka kertoo löytäneensä pianon. Pihalla soitin ja soittaja kohtaavat, mutta piano onkin hiljaa. Sen sisältä löytyy kapellimestarin kadoksissa ollut sukka. Piano ja sukka saadaan treenikämpälle, ja Filippa pääsee viimein soittamaan pianoa, vieläpä yhdessä orkesterin kanssa.

IMG_3620

Piano karkaa on niitä harvinaisia kirjoja, joita sekä vanhemmat että lapset tahtovat lukea yhtä paljon. Aika usein meillä lasten suurimmat suosikit ovat aikuisen silmään kurjia jo lähtökohtaisesti, tai muuttuvat rasittaviksi viimeistään sadannen uudellenluennan kohdalla. Piano karkaa on ihanasti hauskan näköinen yhtä lailla aikuisen kuin lapsenkin silmään, ja tarinakin toimii. Me kyllä olemme kaikki Marika Maijalan faneja, ja meillä on luettu esimerkiksi Sylvi Kepposet ja Lunta sataa, Lupo kannesta kanteen satoja kertoja.

IMG_3621

Luulen, että lapsiin vetoaa tässä kirjassa (hienon kuvituksen lisäksi, tietty) kirjan pieni mysteeri ja sen selviäminen. Sukka ja piano löytävät oikeat omistajansa, ja päähenkilö Filippakin saavuttaa sen mitä eniten tahtoi, päästä soittamaan pianoa.

IMG_3622

Lapsemme tykkäävät kovasti musiikista, mutta hyviä musamaailma-aiheisia kirjoja emme ole liiemmälti löytäneet. Alkuvuodesta julkaistiin hyvin myynyt Soiva metsä – Jean Sibeliuksen matkassa (Lasten keskus, 2015), jota emme vielä ole saaneet hommattua luettavaksi. Hulluilla päivillä pitelin käsissäni tarjouksessa ollutta Pikku pianisti -kirjaa (Karisto , 2015), jossa on koskettimet mukana, mutta epäilin sen toimivuutta ja jätin sen lopulta pois ostoskoristani. Kirjan käytettävyys taitaakin valitettavasti vähän tökkiä, kuten Bleue kertoo Sininen keskitie -blogissaan.

Piano karkaa
Teksti: Juha Virta ja Marika Maijala
Kuvitus: Marika Maijala
Kustantaja: Etana Editions, 2015
Mistä: kirjastosta

Advertisements

3 thoughts on “Piano karkaa

  1. Pingback: Onnea Etana Editions 1 v! | Lastenkirjapino

  2. Pingback: Blogistanian kirjapalkinnot: ehdokkaani vuoden 2015 parhaista lastenkirjoista | Lastenkirjapino

  3. Pingback: Piano karkaa sai Kultahuipun | Lastenkirjapino

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s