Äkkää ja tökkää

IMG_3047

Lapset rakastavat oivaltaa ja löytää asioita. Meillä on luettu paljon erilaisia piilokuvakirjoja, ja nyt meillä on innokkaassa käytössä Lasten Keskuksen kiva uutuuskirja Äkkää ja tökkää (2015).

IMG_3049

Kuka kurkkii kolossa?

Kirjassa on simppelimpiä kuvia kuin monissa piilokuvakirjoissa, ja olin ajatellut, että tämä kiinnostaa kaksivuotiastamme enemmän kuin nelivuotiastamme. Olin väärässä, sillä kummatkin lapset yhtä lailla liimautuvat kainaloon heti kun tämä kirja otetaan esiin. Voi olla, että esikoista alkaa kirjan simppeliys tympiä jo kohta, mutta otetaan ilo irti niin pitkään kuin voidaan. Kiihkeätemperamenttisen kaksivuotiaan kanssa luemme tätä usein silloin kun harmittaa, sillä lukeminen ja läheisyys yleisesti ja juuri tämä kirja erityisesti auttavat häntä rauhoittumaan.

IMG_3058

Kirjan sivuilla on erilaisia elämiä, ihmisiä ja hirviöitä. Kuvista pitää etsiä yksityiskohtia. Kenellä on huivi kaulassa? Löydätkö kolme meritähteä? Kuka on ylösalaisin? Lapset tökkivät kirjaa ja hihkuvat. Samaa voisi tietenkin harrastaa minkä tahansa kuvakirjan kanssa, mutta on ihan hyvä, että aiheelle on omistettu ihan oma kirjansa. Valmiiden kysymysten lisäksi aikuinen voi etsiä kuvista lisää yksityiskohtia, joita pyytää lasta etsimään.

Tykkään hurjasti kirjan selkeästä ja sympaattisesta kuvituksesta ja yleisestä lempeydestä. Hahmot ovat lapsekkaita mutta selkeitä ja pelkistettyjä, simppeleitä ilman liian ällöä naiiviutta. Oikein minun makuuni.

IMG_3052

Äkkää ja tökkää -kirjassa on paksut kartonkisivut, joten se sopii jo aika pienillekin lapsille. Myös kuvien suurisilmäiset eläimet kiinnostavat varmaan jo alle yksivuotiastakin, mutta kuten sanottua, myös nelivuotiaamme viihtyy kirjan parissa. Pitkäikäinen kirja siis.

Äkkää ja tökkää (alk. Very First Book of Things to Spot)
Teksti: Fiona Watt (suom. Kalle Nuuttila)
Kuvitus: Stephen Barker
Kustantaja: Lasten Keskus, 2015
Mistä: arvostelukappale kustantajalta

Advertisements

2 thoughts on “Äkkää ja tökkää

  1. Pingback: Äkkää ja tökkää kotona | Lastenkirjapino

  2. Pingback: Nyt lasketaan! | Lastenkirjapino

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s