Uusi Onneli ja Anneli -leffa, Onnelin ja Annelin talvi, tulee lokakuussa leffateattereihin, kertoo Nordisk Film saitillaan.

Rakastin onnelianneleita lapsena suunnattomasti, ja minulla on yhä hyllyssäni 90-luvun painos Onnelin ja Annelin kootuista (Onneli ja Anneli 1,2,3). JOs minun pitäisi valita autiolle saarelle viisi kirjaa, saattaisin hyvinkin ottaa tämän kirjan mukaan. Lukioaikoina vähän kinastelimme kaverini Kirsin kanssa siitä, kumpi on ihanampi kirja, Onnelin ja Annelin talo vai Onnelin ja Annelin talvi. Minusta ensimmäinen, koska se vaan jotenkin oli niin kuvaus omien unelmien täyttymyksestä, täydellisestä talosta kahdelle pikkutytölle. Kirsin mielestä taas Onnelin ja Annelin talvi oli parempi, koska siinä on Vaaksanheimojen perhe, joka saa asua nukketalossa. Kirsi oli lapsena leikkinyt Vaaksanheimoja omalla nukketalollaan. Minuun iski mielikuvituskateus. Miksen minä ollut tuollaista keksinyt?

Joka tapauksessa, tarina nähdään valkokankaalla ensi-illassa 9.10.2015. Odotan innolla. Ja vähän peloissani, kuten aina, kun suosikkikirja filmatisoidaan. Tunnustan, etten ole tätä ennen uskaltanut katsoa ykkösosaakaan samaisesta syystä. Nyt esikoinen alkaa olla jo riittävän iso katsomaan näitä, voisin uskaltautua katsomaan leffaa.

 

Advertisements

Onnelin ja Annelin talvi -leffa tulee syksyllä!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s