Aino-Maija Metsolan Värit

Varit_markkinointik_CMYK

Aamulla unilämmin taapero kömpi viereeni ja paukutti minua kirjalla. Luetaan. Äiti, luetaan tämä. Kurkistin varovasti. Silmänikään eivät olleet vielä heränneet. Kuopus oli pukenut pipon yöppärin kaveriksi ja hakenut luettavksi Aino-Maija Metsolan Värit (Nemo, 2015). Aika vetoava pari. Pakkohan sitä oli lukea.

IMG_1205

Meillä oli aiemmin jo rakastuttu tämän kirjan sisarkirjaan Numerot, jolle olenkin jo kirjoittanut rakkaudentunnustuksen. Tämä Värit on aivan yhtä ihana.

Kirja esittelee aina yhden värin aukeamalla. Lasta kehotetaan löytämään kaikki sen värin asiat ja etsimään myös yksi erivärinen asia. Osa kuvista on luukullisia, ja erivärinen asia on aina luukullinen, niin että oikean ratkaisun (“Apina erottuu joukosta, sillä se on sininen”) voi vielä vahvistaa luukun takaa. Esikoisemme rakastaa nimetä asioita kirjasta ja tykkää briljeerata kertomalla erivärisen asian heti aukeaman avattuaan.

IMG_1230 IMG_1209  IMG_1208

Kuvat ovat selkeitä ja oikein vetoavalla tavalla pelkistettyjä. Väriä on ihanan paljon, kuten asiaan kuuluukin. Monista kirjan kuvista olisi ihana saada juliste, tai postikortti, tai lasten t-paita. Tai mikä tahansa.

IMG_1232

Muutama kuukausi sitten hankitusta Numerot-kirjasta jäi kuopukselle toistuvasti luukkuja käteen, mutta nyt poika on oppinut hillitymmäksi lukijaksi, ja Väreissä on yhä kaikki luukut tallella. Jee! Nämä kirjat ovat sellaisia, että ne varmaan säästetään lapsenlapsia varten (ei paineita, lapset…)

IMG_1171Aino-Maija Metsola tunnetaan ennen kaikkea hänen Marimekolle tekemistään töistä. Meillä on kotona kuvan Raitti-palikat, ja läähätän myös näitä Raitti-tornipalikoista. Omaan käyttöön voisi ottaa kasan Matkoilla-vihkoja.

Teksti ja kuvitus: Aino-Maija Metsola
Kustantaja: Nemo, 2015
Mistä: arvostelukappale kustantajalta

Advertisements

3 thoughts on “Aino-Maija Metsolan Värit

  1. Meillä on myös hyllyssä sekä tämä Värit että Numerot. Kirjat ovat mielestäni visuaalisesti kauniita ja monipuolisia. Niitä voi lukea monella eri tapaa, minkä takia tykäistyin näihin (kuvituksen lisäksi tietysti). Esikoisesta on selvästi hauska etsiä, laskea ja tutkia kuvia. 🙂

    Like

  2. Pingback: Blogistanian kirjapalkinnot: ehdokkaani vuoden 2015 parhaista lastenkirjoista | Lastenkirjapino

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s