Arvaa kuinka paljon sinua rakastan

IMG_0970

Meillä on tänään viides hääpäivä. Sen kunniaksi muutama sana oikein lällystä lastenkirjasta, mutta vain tosi nopeasti, sillä kohta on aika meikata väsähtäneestä äiti-ihmisestä illan prinsessa ja lähteä bilettämään.

Arvaa kuinka paljon sinua rakastan on lähes kaikille tuttu klassikko. Se on julkaistu vähän kaikenlaisissa formaateissa minikirjasta popup-kirjaan ja siitä on tehty telkkarisarjakin. Tämä on kuulemma kirja, jonka monet naiset ostavat poikaystävilleen rakkaudenosoituksena. Kai se sopii siihenkin. Minun on vaikea kuvitella, että pupuhahmo on se, mikä saa aikuisen miehen kaikkein eniten syttymään, mutta taidan olla vanhempi ja kyynisempi kuin nämä kirjanostajat.

Nukkumaan mennessä Pikku Pupulla on tärkeää asiaa Isolle Pupulle. Niin kuin pienillä nyt on. Arvaa kuinka paljon minä rakastan sinua, hän kysyy. No. Pikku Pupu näyttää käsivarsiaan levittäen, kuinka paljon. Isolla Pupulla on isommat käsivarret, joilla hän voi näyttää rakastavansa Pikku Pupua vieläkin enemmän. Pikku Pupu keksii lukuisia keinoja, joilla näyttää oma rakkautensa, ja Iso Pupu näyttää aina rakastavansa enemmän. Lopulta Pikku Pupu keksii rakastavansa Isoa Pupua niin paljon kuin täältä on matkaa kuuhun. Iso Pupu antaa hyvänyöpusun, käy viereen ja kuiskaa:
“Minä rakastan sinua niin paljon kuin täältä on matkaa kuuhun
– ja takaisin. ”

IMG_0971

Tämä on siis oikein söpö kirja, jonka kanssa on kiva puhua lapselle rakkaudesta. Piirrosjälki on klassinen, oikein jotenkin lastenkirjamainen. Se ei saa mitenkään sydäntäni sykkimään, mutta ei se huonokaan ole. Tarina on tiivis ja suloinen. Jollain tavalla odotin ensimmäisellä lukukerralla, että Pikku Pupu suuttuisi, kun Iso Pupu yrittää koko ajan päihittää hänet, mutta tämä ei ollutkaan sellainen kirja. Ja ehkä on tärkeääkin, että isompi rakastaa vielä enemmän ihan aina.

IMG_0976

Arvaa kuinka paljon sinua rakastan on hyvä kirja iltasaduksi. Lapsen kanssa voi yhdessä näyttää, kuinka paljon toista rakastaa, ja lapsella on turvallinen mieli nukkumaan mennessä.

Arvaa kuinka paljon sinua rakastan
Teksti: Sam McBratney
Kuvitus: Anita Jeram
Kustantaja: WSOY, 2001
Mistä: kirpparilta

Advertisements

One thought on “Arvaa kuinka paljon sinua rakastan

  1. Pingback: Sinä olet superrakas | Lastenkirjapino

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s