Pepin synttärit ja Ihana Helsinki

Nyt on kiva tapahtumaviikko edessä Helsingissä! Huomenna tiistaina on Pepin synttärit, ja lauantaina on vuorossa Ihana Helsingin lastenpäivä.

Tiistaina vietetään Pepin 70-vuotispäiviä Sanomatalossa. Luvassa on laulua, tanssia ja animaatioita. Lisäksi voi kuunnella keskusteluja Peppien kielestä ja peppiydestä nykyaikana. Tapahtuma kestää klo 17-18.45, ja kuppikakkujakin on tarjolla ensimmäisille. Lisää voi lukea WSOY:n saitilta.

Kira Gronow muuten kirjoitti lauantain Hesariin hauskan esittelyn Från Snickerboa till Villa Villekulla -kirjasta. Juttu paljastaa, että Herra Tossavaista näytellyt apina oli tosi häijy. Se puri ja pissasi ja kakkasi Inger Nilssonin päälle. Pepin hevoseen taas jouduttiin välillä pumppaamaan rauhoittavia. Peppi-kirjojen ilmestymisen aikaan niitä paheksuttiin makeisilla mässäilemisestä (ihme juttu) ja Peppikin kuulemma oli huono esikuva lapsille. Pepin tekoset muistuttivat kuulemma mielisairaan fantasioita.

Tämän viikon lauantaina 23.5. tuleekin kiire. Paitsi että on Siivouspäivä, eli koko kaupunki täynnä älyttömän edullisia lastenvaatteita ja -kirjoja, on myös Ihana Helsinki -tapahtuman lastenpäivän vuoro. Itse odotan eniten osana tapahtumaa järjestettävää Lasipalatsin leikkipäivää, jonka ohjelmaan kuuluu muun muassa erilaisia leikkejä, teatteriesitys ja Mimmien konsertti. Tämä kaikki Lasipalatsin aukiolla klo 12.00 – 15.00. Facebookissa on tapahtumasta enemmän luettavaa!

Kaupungilla tapahtuu kaikkea muutakin kivaa. Niiskuneidin voi bongata Espalla (klo 10.30-14) ja Muumipeikon ja Pikku Myyn puolestaan tapaa Stockalla (klo 10, 11, 13 ja 14).

Tyylikkäitä vaatteita taas voi kaivella Qi Storen Ipanatorilla klo 12-17. Torikortteleissa Goviniuksen pihalle levittäytyy myyntilauseen mukaan “laadukkaiden lastenvaatteiden taivas”. Tyrkyllä on mm. Aarrekidin ja Ipanajamien vaatteita varastomyynnissä, ja erilaisia parempien merkkien vaatteita käytettyinä. Osoite on Katariinankatu 1, Torikorttelit.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s