Villit pallot

IMG_0765

Kun odotin kuopustamme, jumitin kerran EMMA-museon kirjakaupassa hienojen lasten taidekirjojen ääressä. Koska kaupan oli liian monta hienoa kirjaa, en jostain syystä ostanutkaan yhtään niistä. Silkkaa typeryyttä. Minua jäi varsinkin kaivelemaan se, että jätin hyllyyn Hervé Tulletin Villit pallot (Tammi, 2010).

Voi autuutta, kun samainen kirja löytyi kirjaston poistokirjavankkurista (hintaan 0,50 €!). Oikein kaappasin sen itselleni. Ei haittaa, vaikka sivut ovat vähän ryttyiset ja sidos vähän irti – kirja olisi ollut samannäköinen muutamassa sekunnissa meille muuttamisen jälkeen, vaikka sen olisi ostanut ihan minttikuntoisenakin.

IMG_0727IMG_0730

Villien pallojen ideana on, että lapsi saa “vaikuttaa” kirjan kulkuun. Ensin on vain yksi keltainen pallo. Kun lapsi koskettaa sitä, seuraavalla sivulla onkin jo kaksi palloa, ja niin edelleen. Kirjan edetessä palloja saa hangata ja puhaltaa ja kirjaa keikutella. Pallot lisääntyvät ja kasvavat suuremmiksi, välillä taustaväri vaihtuu ja välillä pallot lähes katoavat. Lopulta päästään samaan mistä lähdettiin – yhteen keltaiseen palloon.

IMG_0733

Olin ajatellut, että kirja on ihan leikki-ikäisten heiniä, mutta taapero on ihan yhtä innoissaan kirjasta. Hän paukuttelee palloja nyrkillään ja ketkuttaa kirjaa puolelta toiselle nauraa räkättäen. Useimmiten yksi lukukerta ei riitä, vaan kirja pitää aloittaa heti uudestaan alusta. Luulisin, että tämän parissa viihtyy myös vähän isompikin lapsi, ei nyt ehkä samalla tavalla jumittaen kuin nämä pienemmät tattiaiset, mutta ainakin kerran tai pari lukien.

IMG_0736IMG_0737IMG_0732

Villit pallot -kirjaa voi suositella kaikille, mutta varsinkin sellaisille lapsille, jotka ovat enemmän kiinnostuneita pelaamisesta kuin kirjallisuudesta. Tämä kirja on pelin lailla interaktiivinen, ja iLaite-natiivit lapset tykkäävät, kun pääsevät naputtamaan ja pyyhkäisemään kirjaa kuten puhelimen tai tabletin näyttöä. Tämä kirja on kuulemma myynyt ympäri maailman yli 150 000 kappaletta 20 eri kielellä. Ei ihme, sillä kirjan idea on yksinkertainen ja nerokas. Meillä tämä oli jossain vaiheessa niin suuri lemppari, että se pakattiin aina mukaan minne tahansa lähdimmekään.

IMG_0738

P.s. Ideakateus! Hupsutteluja-blogin Katariina oli keksinyt herättää kirjan henkiin ja tehnyt muovailuvahasta palloja kirjan tyyliin. Ah, mikä idea!

Villit pallot
Teksti ja kuvat: Hervé Tullet (suom. Mirkka Hynninen)
Kustantaja: Tammi, 2010
Mistä: kirjaston poistomyynnistä

Advertisements

5 thoughts on “Villit pallot

 1. Ääh, nyt sait minut harmittelemaan, että jätin tämän meidän kirjastomme poistolaariin pari kuukautta sitten! En ehtinyt kunnolla katsoa kirjaa, ja ajattelin, että tokko tämä jaksaisi kiinnostaa esikoistamme. Olisi pitänyt napata mukaan. :/

  Like

  • Voi voi! Enää sitä ei varmaan sieltä löydy?

   Meillä lapset ovat kyllä aika villeinä tähän, kuten kuvistakin näkyy. Kirja imaisi lapset luokseen jälleen kerran läpsimään ja puhaltelemaan palloja.

   Like

 2. Näyttää mielenkiintoiselta! Mikä löytö! Ja voih kun ehtisi vielä käydä poistomyynneissä ja kirppareilla etsimässä. Tuli mieleen muisto kun kotiäitivuosina jonotettiin lasten kanssa kirjastonpoistomyyntiin heti aamusta- kaikkien mummujen kera! Taidettiin päästä johonkin paikallislehteenkin XD!

  Like

 3. No täähän on just tätä, että tässä elämänvaiheessa kun on aikaa kirppareihin ja poistomyynteihin, ei taas ole rahaa ostaa mistään muualta. Asioiden on paraskin löytyä puoli-ilmaiseksi.

  Like

 4. Pingback: Lastenkirjoja väreistä | Lastenkirjapino

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s