Tule hyvä kakku! Mimmit askartelevat ja kokkaavat

tule-hyva-kakku

Minulla on yliopistotutkinto perinteentutkimuksesta, mikä on tietenkin ollut työllistymisen kannalta kohtalaisen hyödytön koulutusvalinta. Siksi arvostan kaikkia, jotka ovat keksineet keinoja hyödyntää kansanperinnettämme. Mimmit on sisaruspari, joka hyödyntää vanhaa suomalaista kansanperinnettä ja osaa tuotteistaa ideansa tv-ohjelmiksi, levyiksi ja kirjoiksi. Tule hyvä kakku! (Lasten keskus, 2012) on parin vuoden takainen Mimmien askartelu- ja kokkauskirja.

Lapset olivat innokkaita kuvausassareita.

Lapset olivat innokkaita kuvausassareita.

Kolmivuotiaamme on intohimoinen Mimmit-fani. Kevään parhaisiin hetkiin kuului Lapsimessujen Mimmien muskarikonsertti, jossa pääsi kaiken huipuksi halimaan Mimmejä. Siitä puhuttiin viikkoja jälkikäteen. Mimmien telkkarimuskarit ovat äidinkin mieleen monesta syystä. Ensinnäkin jos lapset aikovat katsoa tv:tä, sieltä saisi tulla jotain aktivoivaa ja mielellään hienovaraisesti kasvattavaakin. Toiseksi itäsuomalaisekspatrioottina tykkään kuunnella itäistä puheenpartta ja ilahdun, kun lauluissakin on pohjoiskarjalaisia murrevaikutteita. Kuin kotiinsa tulisi.

Myös pikkuveli, jonka ei oikeastaan tarvitsisi katsoa tv:tä ollenkaan, on siskon siivellä oppinut tuntemaan Mimmit sen verran hyvin, että rupesi ölisemään heti nähdessään kirjan kannen. Ööö, ööö, öö, ee, eli katso, äiti, tuossahan on Pauski ja Hansu!

Söpö kettu seikkailee kirjan inforäiskäleissä.

Söpö kettu seikkailee kirjan inforäiskäleissä.

Tule hyvä kakku!-kirjassa vuorottelevat askartelu-, leikki- ja kokkausohjeet. Kirja on jaettu teemoihin, kuten Seikkaillaan maailmalla tai Talven riemuja. Monet askarteluohjeet ovat vielä liian hankalia kolmivuotiaalle (tai äidille, joka on ihan käsi), mutta näihin varmasti palataan myöhemmin. Kivoimpia omaan silmääni olivat mosaiikkipannunaluset ja hirviönaamarit.

Pannunalusehdokkaita

Pannunalusehdokkaita

Kirjassa on pienelle kokkaajalle sopivia simppeleitä reseptejä, kuten nakkipiiloja ja hedelmävartaita. Ei mitään rakettitiedettä edes lastenreseptigenressä, mutta tutut hahmot tekevät tavallisestakin houkuttelevaa. Itseäni kiehtoivat eniten Intia-osion herkut mangolassi ja kookosletut.

Tehdään, äiti, lettuja!

Tehdään, äiti, lettuja!

Rakastan Meri Mortin Mimmeille luomia eläinhahmoja, jotka vilahtelevat niin telkkarissa kuin kirjoissakin. Valitettavasti vain kirjan yleisilme on vähän litteä ja vaisu. Kaipaisin tietokoneella tehtyyn stailiin lisää rosoa ja särmää. Myös sivujen väritys on vähän liian vessamaisen pastellinen.

Tule hyvä kakku!
Teksti: Pauliina Lerche, Hannamari Luukkanen ja Ani Kellomäki
Kuvitus: Meri Mort
Kustantaja: Lasten keskus, 2012
Mistä: arvostelukappale kustantajalta

Advertisements

2 thoughts on “Tule hyvä kakku! Mimmit askartelevat ja kokkaavat

  1. Meillä ei Mimmit ole kolahtaneet kovasti edes konsertin kautta, tosin ei olla nähty tv-formaattia. Tätä kirjaa en oikein ymmärtänyt. Tosin satukirjat ovat olleet ihan mukavia ja jopa lapset itse niitä välillä hyllyjen kätköistä pyytävät!
    Ilo kuulla, että olet saanut arvostelukappaleita, onnea lastenkirjobloggaajamatkallesi :)!

    Like

  2. Meillä lapset olivat suurina Mimmit-faneina valmiita rakastamaan tätäkin kirjaa varauksetta. Ajattelin joskus myöhemmin kirjoittaa postauksen lasten rakkaudesta brändeihin ja ilmiöihin; tyttärelläni oli aika kova prinsessakausi menossa ennen Mimmejä, ja silloin taas luettiin prinsessojen keittokirjojoista lähtien kaikkea aiheeseen liittyvää. Itse tykkäisin roolimalleina enemmän Mimmeistä.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s