Babarin joogaohjelma elefanteille

IMG_0410

“Kato äiti, alaspäin katsova koira!” Ennen kuin rupesin innokkaammin harrastamaan joogaa, tämä taaperon suosikkiasento tunnettiin nimellä temppu. Nyt se on koira, ja meillä saattaa olla yhtä aikaa kolme koiraa katsomassa alas – minä ja lapset kaikki rivissä.

IMG_0414

Esikoisen kiinnostus joogaan taisi herätä samaan aikaan, kun aloin käydä pikkuveljen kanssa vauvajoogassa. Myös isomman piti saada harrastaa! Niinpä kotona opeteltiin omassa lapsijoogassa kaikenlaisia sotureita, puita ja koiria. Meidän kummankin iloksi kirjastosta löytyi hauska Babarin joogaohjelma elefanteille, jossa yhdistyy kivasti yksi suosikkihahmoista ja lapselle sopiva joogaohjelma. Mahtava seuralainen niihin päiviin, kun äiti tahtoisi joogata kotona, mutta pienet oravat vain haluaisivat kiipeillä äitipuuhun. Kolmivuotias jaksaa tehdä kirjan joogasarjaa muutaman sivun verran, ennen kuin mieli alkaa laukata omille teilleen. “Mikä tän jooga-asennon nimi on”, hän miettii juostessaan huoneen päästä päähän. “Se on ‘Soturilla on levottomat jalat'”, vastaan. “Entä tän?”, hän kysyy sarjahyppiessään ilmaan. “Antimeditoiva popcorn.”

IMG_0412

Kirjassa opitaan Babarin johdolla aurinkotervehdys, sotureita, tasapainoja ja venytyksiä. Kaikille asennoille ei kerrota nimiä, mikä on harmi, sillä lapsi tykkäisi kysyä asanoiden nimiä. Paljon en kyllä kirjasta haukuttavaa löydä, vaan tämä on oikein hyvää taaperojoogaa.

Babarin joogaohjelma elefanteille
Teksti ja kuvitus: Laurent de Brunhoff (käännös: Nina Toukoluoto)
Kustantaja: Perhemediat, 2006
Mistä: kirjastosta

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s