32 kirjaa, jotka tahtoisit lukea uudelleen ensimmäistä kertaa

BuzzFeed Books rakastaa listoja. Nyt se oli listannut 32 kirjaa, jotka toivoisi voivansa lukea uudelleen ensimmäistä kertaa.  Koska listalla oli muutama lasten- ja nuortenkirjakin, ehkä saatan puhua siitä tässä lastenkirjablogissakin.

Olin lukenut parikymmentä listan 32 kirjasta. Osasta olin samaa mieltä kuin listan laatijatkin. Philp Pullmanin Universumien tomu on yksi parhaista nuortenkirjasarjoista, joita olen lukenut, ja yksi rakkaimmista fantasiakirjoista. Harry Potterit nyt tietenkin kuuluvat listalle kuin listalle. Nuortenkirjoista listalla on myös klassikot Ruohometsän kansa ja Annan nuoruusvuodet.

Aikuisten kirjoista Ian McEwanin Atonement (suom. Sovitus) on loistava, niin oli muistaakseni myös Wally Lambin She’s Come Undone, vaikka elinkin ihan toisenlaista elämää sitä lukiessani, joten en voi olla varma, mitä tykkäisin siitä nyt. Piin elämä, Kuin surmaisi satakielen ja Kirjavaras, taattua laatua. Uudemmista kirjoista listalla oli tosi kiinnostava Missä olet, Bernadette. Kirjassa oli todella tiivis tunnelma, ja se pysyi mielessä kauan. Suosittelen.

Hauska, kevyt lista, jolta täytynee poimia luettavaksi ne kirjat, joita en ole vielä ehtinyt lukea. Nuorille tarkoitettu dekkari The Westing Game kuuluu kuulemma Jenkeissä koulujen lukulistoillekin, mutta minulta se on mennyt ohi. Myös We Were Liars kiinnostaa.

Itse olisin laatinut vähän toisenlaisen listan. Suoralta kädeltä tulee mieleen ainakin ihana Aikamatkustajan vaimo ja koukuttava, mukavasti yllätyksiä tarjoileva Totuus Harry Quebertin tapauksesta. Lastenkirjoista ensilukemalla päräyttivät esimerkiksi The Cat in the Hat ja Hassut hurjat hirviöt.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s