Tehdään sormenjälkitaidetta

Tehdään_sormenjalkitaidetta_CMYK

Olen wannabe-askartelija. Pinnailen Pinterestissä hillittömästi kaikenlaisia kivoja diy-ideoita, mutten juurikaan tartu niihin, sillä olen todella käsi. En osaa edes leikata suoraan tai piirtää hyvää ympyrää.

Siltikin alkuviikon kirjastoreissulta lähti mukaan hauska askartelukirja Tehdään sormenjälkitaidetta (Nemo, 2013), jonka hieno kansi huuteli minulle hyllynpäädyn tyrkkyhyllyltä. Pelkäsin tosin jo kirjastossa, että lainaan jälleen kerran sellaisen kirjan, jota joudun suojelemaan hengelläni innokkailta pieniltä sormilta. Olin oikeassa. Tämä on oikea lapsimagneetti, jota maaliset pikkukädet tahtovat selata uudestaan ja uudestaan.

IMG_0346

Teimme esikoisen kanssa kirjasta muutamia eri taideteoksia. Muutamasta aiemmasta tahrainsidentistä viisastuneena verhosimme esikoisen tarkasti askarteluessuun ja riisuimme pikkuveljen varmuuden vuoksi vaippasilleen. Myös äidin olisi pitänyt esiintyä miss bikinifitnessinä tai vaihtoehtoisesti pukeutua jätesäkkiin, sillä askartelun tulos oli seuraava: Kymmenkunta taideteosta. Kohtalaisen siisti pöytä, ja essua lukuun ottamatta tahraton kolmivuotias. Smurffin värinen yksivuotias. Kandinskyn teoksen näköinen äidin mekko. Maalia saattoi olla enemmän minussa kuin papereissa.

IMG_0347

Kirjassa on hauskan raikas tyyli. Värit ovat reippaita ja monet ideoista sopivat aikuisellekin. Monet lasten askarteluideat haisevat vahvasti laitokselle, munakennolle ja piippurassille. Tehdään sormenjäkitaidetta -kirjassa annetaan tosi freesejä ideoita, vaikka välineet ovat yksinkertaiset ja pienellekin sopivat – oma käsi ja maali. Kuvista olisi tullut varmasti hienompia, jos olisi käyttänyt mustetta sormivärin sijaan, mutta hyvin sujui sormiväreilläkin. Sitä paitsi niiden kanssa sai yksivuotiaskin tulla mukaan taiteilemaan. Kirjan ohjeiden mukaan voi tehdä paitsi söpöjä eläimiä, myös pieniä hirviöitä, toteemipaaluja ja pääkallotaidetta. Kuvittelisin tämän sopivan myös isommille lapsille ja myös pojille.

IMG_0345

Meillä ei mennyt nyt ihan kuin Pinterestissä, mutta saimme kuitenkin aika hienoja taideteoksia aikaan. “Äiti, tehdään vihainen naama! Äiti, tehdään nyt iloinen naama ja mä piirrän sille jalat ja se menee puistoon. Tässä on lintu, joka sanoo mummolle möi.”

Meidän taidetta. Ei nyt ihan näytä samalta kuin kirjassa, mutta ihanaa oli.

Meidän taidetta. Ei nyt ihan näytä samalta kuin kirjassa, mutta ihanaa oli.

Tehdään sormenjälkitaidetta
Teksti ja kuvitus: Marion Deuchars (suom. Nina Tarvainen)
Kustantaja: Kustannusosakeyhtiö Nemo, 2013

Mistä: kirjastosta

Advertisements

One thought on “Tehdään sormenjälkitaidetta

  1. Pingback: Sormenjälkipuuhaa | Lastenkirjapino

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s