Pieni SUURI TARINA huomisesta

pienisuuri

Tänään pääsimme esikoisen kanssa kahdestaan retkelle kummankin suosikkikohteeseen, isoon kirjastoon vähän kauemmas. Kun tulimme kotiin, pikkuveli juoksi ensi töikseen tutkimaan kirjastokassia. Hetken päästä kuului riemastunut hihkaisu ja poika rupesi nauramaan. Äiti oli tuonut sen kirjan taas kirjastosta!

Pieni SUURI TARINA huomisesta (WSOY, 2013) kertoo metsän eläimistä, jotka miettivät, mikä se huominen oikein on. Lopulta eilen kirjoitettu synttärikutsu huomisiin juhliin, joka luetaankin tänään, auttaa eläimiä hahmottamaan abstrakteja ajankäsitteitä.

Meillä itse tarina menee yksivuotiaalta aivan ohi, mutta se ei menoa haittaa. Lapsi rakastaa hienoa kuvitusta ja tyyliteltyjä eläimiä. Niin äitikin, joskin juuri tällä hetkellä kirja on hiukan riesaksi – poika istuu sylissä ja husii kirjalla.

Pöllö on ehdoton suosikkihahmo ja niin rakas, että innoittaa vähäpuheisen jässikän huutamaan pöö ja tökkimään pöllön kuvaa. Sitten täytyy etsiä joka sivulta, onko pöö näkyvissä.

Isosisko tykkää tulla kuuntelemaan tarinaa, muttei itse tuo aktiivisesti kirjaa luettavaksi. Kolmivuotiaallekin pohdinta huomisesta on vähän vaikea. Kun kirjassa eläimet istuvat läpi yön seuraamassa, näkisivätkö ne huomisen tulevan, tyttäreni kysyy kulmat kurtussa: mitä ne odottaa? Koska se huominen tulee? Selitykseni ei auta, eikä hän vieläkään ihan hiffaa, mistä on kyse. Sinänsä kirja tarjoaa hyvän aloituspisteen leikki-ikäiselle filosofille, jolle ajankäsitteet ovat vaikeita ja jolla on jatkuvasti lukuisia kysymyksiä mielessä. Ja, mikä parasta, kirjan lopuksi päästään juhlimaan!

Pieni SUURI TARINA huomisesta
Teksti ja kuvitus: Réka Király
Kustantaja: WSOY, 2013
Mistä: kirjastosta

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s