Kummajaisia ja vilkutuksia

IMG_0236

Yhtenä aamuna yritin vielä torkkua, kun minua tönittiin. Käänsin kylkeä ja teeskentelin nukkuvaa. Ehkä se joku jättäisi minut rauhaan.

Turha toivo.

Seuraavaksi tunsin, kuinka otsaani sohittiin jollain kulmikkaalla, ja puolitoistavuotias poikani huusi täysiä PÖÖ! Luovutin. Laitoin valon päälle ja raotin silmiänikin lopulta. Oli aika avata aamu lukemalla Pientä kummajaiskirjaa (Nemo, 2010).

IMG_0240

Poikamme on intohimoisesti rakastunut Pieneen kummajaiskirjaan. Kirjan ideana on tutkia sivuilla olevia hirviöitä ja huutaa aina Hui! (Poikani tulkinnalla PÖÖ!) Viimeisellä sivulla on peili, jossa voi katsoa kaikkein hirveintä hirviötä – itseään – ja huutaa taas hui. Kirja on ostettu aikoinaan esikoiselle ja suuresti rakastettu jo silloin.

Kuopukselle löytyi kirpparilta (0,50 €, ei harmittanut) kaveriksi myös Pieni vilkutuskirja (Nemo, 2009), jossa on samantyyppinen yksinkertainen idea. Jokaisella sivulla on vilkuttava eläin, jolle lapsi pääsee vilkuttamaan takaisin. Viimeisellä sivulla on peili ja kehotus vilkuttaa minulle. Pikkupoikani saattaa hakea kirjan hyllystä, istua sen kanssa lattialle ja vilkutella eläimille yksinään. Äidin sydän sulaa.

IMG_0237

IMG_0238

Kumpaankin kirjaan on kansiin valittu kaikkein staileimmat kuvat. Muu kuvitus ei ole yhtä tyylikästä, mutta kirjat saavat pisteet hyvästä ideasta ja aktivoivuudesta.

Pieni kummajaiskirja ja Pieni vilkutuskirja

Teksti ja kuvat: Kenneth Andersson

Kustantaja: Nemo, 2009 ja 2010

Mistä: kirjakaupasta ja kirpparilta

Advertisements

2 thoughts on “Kummajaisia ja vilkutuksia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s