Tatu ja Patu päiväkodissa

9511196588

Tatu ja Patu ovat kirjamyyntilistojen kuninkaita, eikä ihme. Lapsille on todella vähän tarjolla oikeasti hauskoja kirjoja, varsinkaan sellaisia, joista olisi riittävästi iloa aikuisillekin. Tatut ja patut kestävät erittäin hyvin pikkulapsiperheen lukuisia lukukertoja.

Tatupatuista suurimmat suosikkejamme on Tatu ja Patu päiväkodissa (Otava 2004), jonka kuopus on nyt vuorollaan löytänyt. Hän hakee sen kirjakopasta aamulla ensimmäiseksi ja tuo sen vielä päivän päätteksi käteen. Esikoisella oli jo aiemmin intohimoinen puolen vuoden rakkaussuhde tähän kirjaan, ja nyt hän on hiukan väsynyt teokseen. Ei kuitenkaan niin väsynyt, ettei jaksaisi olla päivittäin 1-5 kertaa mukana kuuntelemassa tarinaa.

IMG_0203

Kirjan tarina on sinänsä melko simppeli. Tatu ja Patu ovat saaneet lahjakortit kylpylä Vesikkoon, mutta päätyvät vahingossa päiväkoti Esikkoon. Kirjan alku kuluu väärinkäsityksen vallassa, sitten mietitään pakoa, mutta lopulta pojat huomaavat viihtyvänsä päiväkodissa.

IMG_0202

Kirjalla on viihteen lisäksi kasvatuksellinen funktio: se kertoo, että päiväkodissa on kivaa, niin kivaa, että jotkut olisivat siellä vapaaehtoisesti. On ravitsevaa ruokaa, viihdyttävää ohjelmaa ja hyvää tekevää liikuntaa. Outolasta kotoisin olevilla Tatulla ja Patulla on raikkaan karnevalistinen katsanto maailmaamme.

IMG_0200

Kuopus katselee kuvia rauhallisesti, ja minullakin on ensimmäistä kertaa ollut aikaa katsella kuvia rauhassa. Esikoisen kanssa huomio on mennyt lukemiseen ja kiihkeään sivujen kääntelyyn. Luulin silti jo todellakin katsoneeni kaikki kuvat, mutta huomaankin nyt löytäväni yhä uusia piilotettuja jippoja. Toistuva teema on esimerkiksi Emmi-vauvan kätketyt tutit. Tyttö on myös kova kirjoittamaan viisauksia kaikilla käsiinsä saamillaan välineillä kuten kirjainpalikoilla.

Kirjojen charmi kestää aikaa. Kirja on julkaistu yli kymmenen vuotta sitten, ja meillä on käsissämme neljästoista laitos. Kirjasarjan oikeuksia on myyty 22 maahan, ja kirjat ovat voittaneet palkintoja ja keränneet ehdokkuuksia.

Tatu ja Patu päiväkodissa

Teksti ja kuvitus: Aino Havukainen ja Sami Toivonen

Kustantaja: Otava, 2004

Mistä: kirjakaupasta

Advertisements

One thought on “Tatu ja Patu päiväkodissa

  1. Pingback: Viisi parasta Tatu ja Patu -kirjaa | Lastenkirjapino

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s