Taikakuvia Taikalasin läpi

taikalasi_cmyk

Kaikki ei ole sitä, miltä näyttää. Taikalasi-kirjan (Nemo, 2015) kuvista paljastuu salaisuuksia, kun niitä katselee mukana tulevan lasin avulla. Ilman lasia näkee yksinkertaisehkon kuvan, mutta katsomalla lasin läpi näkee hillittömän määräm salaista elämää.

Rakastin lapsena löytämistä ja kaikenlaisia salaisuuksia. Taikalasi-kirja vetoaa minuun aivan tavattomasti ja muistuttaa jostain lapsuuteni vastaavasta jutusta. Mitään näin hienoa kirjaa ei silloin ole ollut olemassa, mutta olisikohan Jippo-lehden mukana tullut joku tällainen puna-sini-näkemiseen perustuva jippo?

Meillä koitti onni, kun saimme kirjastosta ensimmäisinä lainaan koskemattoman kappaleen Taikalasia. Ja kirous, koska joudun varjelemaan kirjaa hengelläni, ettei puolitoistavuotias tutkimusretkeilijä pääsisi rakastamaan kirjaa liian antaumuksella. Kolmivuotiaskin saa katsella kirjaa vain vanhempien kanssa, sillä itse taikalasi meinaa jäädä sivujen väliin ja tuhota sivuja innokkaissa käsissä. Parhaimmillaan tämä olisi varmaan 4-7-vuotiaan tiedemiehen käsissä.

IMG_0166

Tyylikkään ja kekseliään kirjan parissa vierähtäisi helposti tunteja, sillä kirjassa riittää runsaasti uutta löydettävää. Tekstiä on tosi vähän, mikä jättää hienosti tilaa mielikuvitukselle. Kertomuksessa pieni lintu lähtee ensimmäiselle lentomatkalleen, jolla se kohtaa kaikenlaista jännittävää. Mitä onkaan puutarhassa mullan alla, entä tehtaassa, kaupungin seinien takana tai laivan sisällä? Kolmevuotias tykkää kirjasta yhtä paljon kuin minäkin ja innostuu itse keksimään tarinoita näkemästään. “Toi vie noille kalaa ja sitten ne syö ja sitten ne saa mennä ulos leikkimään.” Ihan parasta. Jäävuoret paljastuvatkin jäätelöksi, joten niitä on pakko leikisti maistella ja maistattaa äidilläkin. “Hei valas, älä syö äitin jätskiä!” Tätä kirjaa voi olla vaikea palauttaa kirjastoon.

IMG_0165

Taikalasi

KIrjailijat: Agathe Demois ja Vincent Godeau

Kustantaja: Nemo, 2015

Mistä: kirjastosta

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s