Kävellen ympäri maailman

IMG_0130

Kirjastoreissulta tarttui jälleen mukaan yksi sellainen kirja, joka olisi kotonaan mainostoimiston kahvipöydällä. Lotta Niemisen Kävellen ympäri maailman (WSOY, 2013) on parin vuoden takainen graafinen helmi, kuin aikuisten joulukalenteri, vaikka lastenkirjaksi tämä luokitellaankin.

IMG_0129

Kirjassa käydään joka aukeamalla jossain metropolissa. Kaupunkien nimiä ei kerrota, vaan lukija saa kuvien vihjeistä arvailla kaupunkia. Kolmivuotiaamme ei sellaiseen kykene, mutta kirja tarjoaa hyvän tilaisuuden opiskella erinäköisten kaupunkien ominaispiirteitä. Ehkä kirjassa on tarkoituksella kaksi tasoa, aikuiselle ja lapselle? Leikki-ikäisestä on kiva availla luukkuja ja kurkistella, miten maisema muuttuu samalla. Useimmat läppäkirjat on suunnattu nuoremmille katselijoille kuin tämä kirja. Esikoinen jaksaa kuitenkin katsella kirjaa kanssani muutaman kerran, muttei ole yhtä innoissaan kuin äiti. Yksivuotias tökkii eläimiä ja autoja sormillaan ja kommentoi että mööh. Siltikin meidän perheestä minä taidan olla eniten tämän kirjan kohderyhmää.

Intia

Helsinki-aukeamalla on Tuomiokirkko, rautatieasema, poro, norppa ja lehmä. Noh, aika maalaismainen metropoli tämä kyllä onkin. Eniten tykkään ehkä Moskovan aukeamasta, jota koristavat maatuskat, johdinautot ja sipulikupolit, tai sitten värikylläisestä, liikennevälineiden ja eläinten täyttämästä Intiasta.

IMG_0120

Moskovan ovien takana juodaan teetä samovaarista.

Kirjassa riittää värejä, yksityiskohtia ja luukkuja (yli 80!). Retrohenkinen ulkoasu on tosi houkutteleva, teksti taas minimalistista. Tätä kirjaa ei oikein ole lukemiseen tarkoitettukaan, vaan yhteiseen ihmettelyyn.

Lotta Nieminen on New Yorkissa asuva kuvittaja, jonka talouslehti Forbes nosti viime vuonna maailman 30 merkittävimmän nuoren listalle.

Kävellen ympäri maailman
Kuvitus: Lotta Nieminen
Teksti: Jenny Broom (suom. Tiina Eskola)
Kustantaja: WSOY, 2013

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s