Lunta sataa, ihanaa!

IMG_0132

Takatalven kunniaksi kaivoimme esiin yhden suurimmista suosikeistamme, Lunta sataa, Lupo! -kirjan (WSOY, 2012).

Lupo on pieni koira, jolla on turkissa viisi pilkkua. Eräänä päivänä pilkut katoavat. Kummallista! Lupo lähtee etsimään pilkkujaan halki lumisateen. Se kiipeää katolle, hyppää savupiippuun ja kaivaa lunta, mutta pilkkuja ei vain löydy. Kotona lumi sulaa Lupon turkista ja kas, pilkut ovat palanneet.

IMG_0136

Kirja on kaunis ja pelkistetty, ja siinä on hienot värit ja retrahtava kuvitus. Teksti kuljettaa lukijaa halki erään koiran tutkimusten. Yksinkertainen seikkailu jaksaa pitää lukijaa otteessaan. Mukana on peppuhuumori-ikäiselle (eli äidille ja tyttärelle) kakkavitsi, mutta esimerkiksi loppuratkaisu ei päästä pientä lukijaa liian helpolla, vaan kannustaa omaan hoksaamiseen.

IMG_0138

Kirjassa on muutamia luukkuja ja sivun läpi leikattuja aukkoja, muttei joka aukeamalla. Tai mistä tietää, vaikka alunperin olisi ollutkin, sillä meidän kappaleemme on kirpparilta. Ei haittaisi, vaikka toiminnallisuuksia olisi enemmänkin, mutta toisaalta hillitty vähäeleisyys tukee kirjan taidekirjamaisuutta. Tämä on turhasta krumeluurista riisuttu tyylipuhdas kirja, jonka antaisin mielelläni lahjaksi aikuisille graafikkokavereillenikin, mutta jota perheessämme rakastavat aikuiset ja lapset yhtä paljon.

IMG_0139

Réka Királyn kuvituksia on vielä parisen viikkoa esillä näyttelyssä Unkarin tiede- ja kulttuurikeskuksessa, Kaisaniemenkatu 10, Helsinki. Kannattaa mennä katsomaan!

Lunta sataa, Lupo!

Teksti ja kuvat: Réka Király ja Marika Maijala

Kustantaja: WSOY, 2012

Mistä: Kirpparilta (erittäin miellyttävään hintaan 3 €)

Advertisements

One thought on “Lunta sataa, ihanaa!

  1. Pingback: Pulmu keinuu | Lastenkirjapino

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s