Ihanat Numerot

Numerot_markkinointik_CMYK

Hulluilla päivillä oli Aino-Maija Metsolan ihanat Numerot- ja Värit-kirjat myynnissä loistavaan hintaan 6,90. Mukaan tarttui tällä kertaa Numerot (Nemo, 2015).

Kirja on niin herkullinen, että sitä tekisi mieli kosketella koko ajan. Tämä saa ehkä jäädä meillä kahvipöytäkirjaksi aina esille. Aino-Maija Metsolan selkeät ja stailit hahmot loistavat hienoissa väreissä. Katsottavaa riittää äidin lisäksi myös 1-vuotiaalle, ja tätä fanittaa myös 3-vuotias, vaikka onkin muuten jo melkein liian iso tämänkaltaisiin kirjoihin.

Kirja opettaa numeroita – joka sivulla on laskettavaa. Eläimiä, vaatteita ja menopelejä, kivasti katsottavaa sekä tytöille että pojille. Kirjassa on myös runsaasti luukkuja uteliaille kurkittavaksi. Mikä parasta, läppien alla on lisäjippoja: Kirahvi syö puusta lehden – löydätkö aukeamalta viisi puuta? Minuun vetoaa kovasti myös se, että tämä on genressään harvinainen. Pienille on niin vähän tyylikkäitä kirjoja, joita aikuinenkin jaksaisi katsella yhtä monta kertaa kuin taapero. Tällä kertaa saattaa käydä jopa niin, että lapsi kyllästyy ennen kuin äiti.

Olen Aino-Maija Metsolan kuvitusten suuri fani. Aino-Maija tunnetaan tietenkin Marimekko-töistään. Ennen näitä läppäkirjoja on ilmestynyt loistava Tähtienlaskijan runoja (Tuulia Aho – Aino-Maija Metsola), jonka kummipoika sai ristiäislahjaksi. Toivottavasti näitä saadaan vielä paljon lisää.

Teksti ja kuvitus: Aino-Maija Metsola

Kustantaja: Nemo, 2015

Mistä: kirjakaupasta

Advertisements

2 thoughts on “Ihanat Numerot

  1. Pingback: Aino-Maija Metsolan Värit | Lastenkirjapino

  2. Pingback: Blogistanian kirjapalkinnot: ehdokkaani vuoden 2015 parhaista lastenkirjoista | Lastenkirjapino

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s